FB Promo
David Popovici este la 17 ani campion europan la 200 de metri liber in bazin scurt
Vizite: 2428
7 noiembrie 2021
David Popovici este la 17 ani campion europan la 200 de metri liber in bazin scurt
David Popovici este la 17 ani campion europan la 200 de metri liber in bazin scurt
Share |

David Popovici este campion europan la 200 de metri liber în bazin scurt. Sportivul român în vârstă de 17 ani, care a făcut o impresie excelentă anul acesta la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de la Kazan, cu timpul de 1:42.12, cea mai bună performanță personală în bazin scurt, relateaza Digi 24.

La 17 ani, David Popovici își trece astfel în palmares primul său titlu continental la seniori, stabilind și un nou record național la 17, 18 și +19 ani.

Popovici a fost urmat în clasamentul final de doi olandezi, Luc Kroon (1 min 42 sec 20/100) și Stan Pijnenburg (1 min 42 sec 51/100). Popovici fusese înregistrat cu cel mai bun timp și în semifinale, 1 min 43 sec 08/100.

David Popovici a înotat pe culoarul patru, adică cel pentru favoritul cursei. Până la ultima lungime de bazin, a fost mereu în urma principalilor săi adversari, doi olandezi și un rus. Dar o explozie de forță pe ultimii metri ai cursei i-a dus tânărului de 17 ani primul lui aur la seniori.

„Ne-a surprins extraordinar de plăcut, chiar dacă știam la ce nivel este David. Bucuria este la fel de mare. Este o medalie frumoasă, e bine primită și de mult timp așteptată”, a declarat la Digi24 Camelia Potec, președinta Federației Române.

Medalia este și o dovadă că tânărul sportiv s-a recuperat după greșeala din semifinala de la 400 de metri liber, care l-a costat calificarea în finală. Atunci, David Popovici a crezut că a terminat, când de fapt mai avea două lungimi de bazin. A început din nou să înoate, dar nu a mai putut recupera diferența.

Sursa: DIGI24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.