FB Promo
Partidul PAS al presedintei Maia Sandu a obtinut 52,5 procente la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova
Vizite: 2330
12 iulie 2021
Partidul PAS al presedintei Maia Sandu a obtinut 52,5 procente la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova
Partidul PAS al presedintei Maia Sandu a obtinut 52,5 procente la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova
Share |

Partidul Acțiune și Solidaritate al președintei Maia Sandu a obținut 52,5% dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, arată datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după numărarea a 99,49% dintre voturi. Scorul este cel mai mare obținut vreodată de vreun concurent electoral în istoria alegerilor din R. Moldova.

PAS este urmat de blocul comuniștilor și socialiștilor, alianța fostului președinte Igor Dodon având 27,38% dintre voturi.

Pragul electoral a mai fost trecut doar de Partidul Politic Șor, creditat cu 5,78% dintre voturi. Blocul Electoral Renato Usatîi are doar 4,11% și nu va intra în parlament, potrivit datelor preliminare. Parlamentul Republicii Moldova are 101 de locuri.

Potrivit calculelor făcute de portalul alegeri.md, Partidul Acțiune și Solidaritate va primi 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - 32 de mandate, iar Partidul “Șor” - 6 mandate.

Dacă e să facem o comparație cu primul tur al alegerilor prezidențiale din 2020, atunci putem observa că în acest an, harta Republicii Moldova este dominată de două culori, galben și roșu, pe când la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi, susținut de Partidul Nostru și Patria a obținut victorie în trei raioane și la Bălți, iar Violeta Ivanov, susținută de Partidul Șor a biruit în Orhei.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.