FB Promo
Poveștile Europei, o sursă de inspirație pentru a deveni cetățeni responsabili și activi: ”CulturActivA” – Zilele filmului european
Vizite: 3880
6 martie 2017
”CulturActivA” – Zilele filmului european
”CulturActivA” – Zilele filmului european
Foto: ”CulturActivA” – Zilele filmului european
Share |

”CulturActivA” – Zilele filmului european

Prin acest proiect, pe parcursul a patru zile – 7 martie, 5 aprilie, 10 mai si 6 iunie – le propunem elevilor din școlile și liceele timișorene să intre în contact cu poveștile Europei prin film. Fiecare film în parte – fie că e vorba de comedie, de film de animație, documentar sau istoric – reprezintă o sinteză a complexelor informații despre societate, despre preocupările, provocările, dar și bucuriile pe care le trăiesc cetățenii europeni din alte țări, un excelent punct de plecare pentru dialogul cu invitații speciali – reprezentanți ai corpului diplomatic și membrii echipei Europe Direct Timișoara. În ziua de 10 mai va avea loc și o proiecție de film pentru publicul larg.

Evenimentul de lansare a Zilelor filmului European ”CulturActivA” va avea loc  în data de marți, 7 martie 2017, ora 10:00, la Sala Studio Art de la Casa Artelor – Timișoara, strada Episcop Augustin Pacha nr. 8.

Evenimentul este  organizat de Centrul de Informare Europe Direct Timisoara – Fundația Student Plus, împreună cu Instituția Prefectului Județul Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Asociația Corp Consular Timișoara, Consulatul Republicii Federale Germania la Timişoara și Centrul Cultural German Timişoara, Consulatul General al Republicii Serbia la Timişoara, Consulatul Onorific al Franței la Timișoara și Institutul Francez din Timişoara, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Consulatul Onorific al Spaniei la Timișoara, Consulatul Onorific al Regatului Ţărilor de Jos Timişoara. Proiectul ”CulturActivA” se înscrie în seria acțiunilor dedicate aniversării a 10 ani de la integrarea României în Uniunea Europeană, dar și în contextul desemnării Timișoarei ca și Capitală Culturală Europeană în 2021, și constă în vizionări de filme și dezbateri. Scopul acestuia este familiarizarea și educarea, prin intermediul culturii, în legătură cu valorile Uniunii Europene, a grupului țintă (elevi, studenți, publicul larg interesat).

Programul Zilelor Filmului European – ”CulturActivA”

7 martie – Ziua filmului sârbesc &  Ziua filmului olandez

5 aprilie – Ziua filmului spaniol

10 mai – Ziua filmului german & Ziua filmului italian

6 iunie – Ziua filmului francez

Context

Ne aflăm la puține zile de la prezentarea, de către Comisia Europeană, a ”Cărții Albe” – un ansamblu de reflecții și scenarii pentru viitorul Uniunii Europene UE 27. În următoarea perioadă, va urma un amplu proces de consultare cu privire la viitorul Uniunii, la care sunt invitați nu doar policitienii și liderii țărilor membre, ci și toți cetățenii Uniunii Europene. În acest context de pregătire a unor decizii majore care vor avea un impact profund asupra vieților a peste 500 de milioane de cetățeni, este esențial ca dialogul și cooperarea cu partenerii europeni să se intensifice în fiecare domeniu. Dacă la locul de muncă par să fie mai importante politicile Uniunii în domeniul economic, al pieței locurilor de muncă sau în domeniul social, atunci când ajungem acasă, în familie, când ne întâlnim cu prietenii – în timpul nostru liber – fiecare dintre noi face apel la bogata zestre a identității culturale și spirituale, unică pentru fiecare dintre națiile Europei.

Sursa: Europe Direct Timisoara
Foto: Europe Direct Timisoara
Autor: Europe Direct Timisoara
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.