FB Promo
Evaluarea Nationala la Limba romana - scris | Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a II-a 2015
Vizite: 2447
18 mai 2015
Evaluarea Nationala la Limba romana - scris | Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a II-a 2015
Evaluarea Nationala la Limba romana - scris | Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a II-a 2015
Share |

Evaluarile Nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a 2015 incep astazi, 18 mai, cu testarea elevilor de clasa a II-a. Copiii sustin testarea Scrisa la Limba romana, care dureaza 30 de minute. Recomandarea Ministerului Educatiei a fost ca evaluarea sa se desfasoare incepand cu ora 9:00, insa decizia apartine scolii, in functie de programul acesteia, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu. Evaluarea se desfasoara in clasa in care invata copiii, respectand asezarea lor de zi cu zi in banci si invatatoarea de la clasa este cea care le da elevilor testele, asistata si de un alt profesor care nu are ore la clasa respectiva. "Nu dorim sa ii transmitem copilului sentimentul de superioritate sau de inferioritate, cu aceasta evaluare. La aceasta varsta, sunt mari posibilitati de indreptare a unor lacune, pentru ca o luam din timp", a explicat pentru HotNews.ro Marian Banu.

Este primul an in care la acest tip de evaluare intra elevii care au parcurs clasa pregatitoare si care ulterior, in clasele I si a II-a, au invatat dupa un curriculum nou, diferit de al elevilor care au sustinut anul trecut evaluarea de la finalul clasei a II-a. De altfel, anul trecut a fost prima oara cand Evaluarile Nationale de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a au fost organizate la nivel national.

Contactat de HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu, a declarat ca la evaluarea de astazi, 18 mai 2015, "intra copiii care fac parte din generatia clasei pregatitoare, ceea ce inseamna ca sunt efectivele de elevi care sustin testarea la clasa a II-a sunt mult marite, fata de anul trecut. Daca o generatie are in medie cam 11.800 de copii in Bucuresti, anul acesta sunt aproape 16.000 de copii la clasa a II-a, ceea ce presupune un volum de lucru mai mare, avand in vedere ca numarul copiilor a crescut cu 50%".

"Centrul de greutate este la nivelul scolii si al clasei, unde se doreste o evaluare fireasca, in aceeasi clasa in care invata copiii, cu aceeasi atmosfera, in asa fel incat copiii sa nu fie stresati. Se doreste o normalitate si le transmitem parintilor ca evaluarea este in interesul copiilor, al lor si al scolii, pentru ca dupa clasa a II-a incepe o alta varsta educationala. Dupa aceasta evaluare se discuta la nivel de scoala, de clasa si de parinte - discutiile sunt confidentiale si personale cu parintii si dorim sa avem o discutie pozitiva si folositoare pentru elevi. Nu dorim sa ii transmitem copilului sentimentul de superioritate sau de inferioritate, cu aceasta evaluare. La aceasta varsta, sunt mari posibilitati de indreptare a unor lacune, pentru ca o luam din timp", a explicat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului. 

Marian Banu a precizat ca recomandarea Ministerului Educatiei este ca evaluarea sa inceapa in jurul orei 9:00, insa decizia o ia scoala, in functie de programul elevilor. "Elevii stau doar 30 de minute in evaluare si cuvantul potrivit este normalitate: evaluarea este normala, are caracter de indreptare a sistemului", a precizat Banu.

Calendarul Evaluarii Nationale de la finalul clasei a II-a 2015

  • 18 mai 2015: Scris - Limba romana
  • 19 mai 2015: Citit - Limba romana
  •                       Scris-Citit: Limba romana pentru minoritatile nationale
  • 20 mai 2015: Matematica
  • 21 mai 2015: Scris - Limba materna
  • 22 mai 2015: Citit - Limba materna
  • fiecare testare dureaza 30 de minute
Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.