FB Promo
Descoperire fara precedent in Marea Neagra
Vizite: 3185
14 noiembrie 2016
Descoperire fara precedent in Marea Neagra
Descoperire fara precedent in Marea Neagra
Share |

Descoperiri remarcabile în Marea Neagră. Specialiștii au localizat în mai multe rânduri epave ale unor avioane ori nave militare scufundate în adâncuri. Acum, pe harta „lumii dispărute” care zace pe fundul Mării Negre cercetătorii au adăugat peste 40 de epave care datează din epoca bizantină și a Imperiului Otoman. Au fost descoperite pe fundul Mării Negre, în largul coastelor Bulgariei, în cadrul misiunii științifice internaționale Maritime Archeology Project, potrivit New York Times. Cotidianul publică și o serie de fotografii, relateaza Digi24.

Cercetătorii care participă la acest proiect științific spun că nu se așteptau la o astfel de descoperire. Oamenii de știință explorau fundul Mării Negre, la o adâncime de peste 1.800 de metri, pentru a studia evoluția nivelului apei mării, în momentul în care au găsit din întâmplare un veritabil „cimitir” de epave datând de mai multe secole, potrivit site-ului Sciencealert.

Mai multe epave datează din timpul Imperiului Otoman, în timp ce altele, mult mai vechi, ar putea data din epoca Imperiului Bizantin. Profesorul Adams a avansat ipoteza potrivit căreia cele mai multe dintre aceste ambarcațiuni erau nave comerciale, nu vase de luptă, care s-au scufundat din cauza unor furtuni puternice.

Până acum nu s-au mai găsit epave care să fie păstrate atât de bine ca acestea, inclusiv obiectele din interiorul navelor ar putea fi intacte, conform experților.

Sursa: Digi24
Foto: The New York Times
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.