FB Promo
BMW, Daimler, Ford, Audi si Porsche vor construi statii de reincarcare pentru masini electrice in Europa, iar mufa va fi standard
Vizite: 7429
30 noiembrie 2016
BMW, Daimler, Ford, Audi si Porsche vor construi statii de reincarcare pentru masini electrice in Europa, iar mufa va fi standard
BMW, Daimler, Ford, Audi si Porsche vor construi statii de reincarcare pentru masini electrice in Europa, iar mufa va fi standard
Share |

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company si Volkswagen Group cu Audi  si Porsche au batut palma pentru a infiita o societate mixta pentru crearea de statii de incarcare ultra-rapide si de mare putere, de-a lungul celor mai mari autostrazi din Europa. Sunt in plan circa 400 de statii de 350 kW, relateaza 0-100.hotnews.ro.

BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company si Volkswagen Group cu Audi  si Porsche au batut palma pentru a infiita o societate mixta pentru crearea de statii de incarcare ultra-rapide si de mare putere, de-a lungul celor mai mari autostrazi din Europa. Sunt in plan circa 400 de statii de 350 kW.

 

Prin numarul relativ mare de statii care vor fi instalate se creeaza un fel de „autostrada electrica”, iar puterea foarte mare instalata (350 kW) va permite incarcarea masinilor in cateva minute sau cel mult zeci de minute – deci clar mult mai rapid fata de standardele actuale.

„Societatea mixta isi propune sa instaleze un lant de surse de incarcare de curent continuu pentru automobilele electrice (Battery Electric Vehicles), care cuprinde rute lungi din Europa. Sursele de energie electrica de pana la 350 kW vor reduce semnificativ timpul de incarcare fata de sistemele disponibile in prezent/ Planurile presupun construirea a 400 de statii de incarcare foarte rapida in Europa. Reteaua se bazeaza pe standardul Combined Charging System (CCS), care utilizeaza un conector compatibil cu cele mai multe masini electrice actuale si viitoare. Colaborarea fara precedent a constructorilor auto va forma o retea de incarcare ce functioneaza indiferent de brandul auto”, au anuntat companiile implicate in proiect.

Obiectivul este acela de a permite calatorii pe distante lungi pentru conducatorii de automobile electrice (BEV).

„Acesta este un pas important pentru a facilita adoptarea masinilor electrice pe scara larga”, sustin semnatarii protocolului.

Cele mai puternice statii de reincarcare din Romania, spre exemplu, au putere 50 kW si permit incarcarea completa a bateriei unui BMW i3, spre exemplu, in mai putin de o ora (pentru autonomie reala in jurul a 200-230 km).

Date fiind grupurile auto implicate, marcile acoperite sunt: BMW, MINI, Rolls-Royce, Mercedes-Benz, smart, Ford, Audi, Porsche. Iar din cadrul Volkswagen Group, cand va veni vremea, cu siguranta toate marcile concernului vor avea acelasi standard.

Sursa: 0-100.hotnews.ro
Foto: Huffington Post
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.