FB Promo
Un loc unic în Europa!! Cascada cu apa termala care își schimba mereu culoarea
Vizite: 3216
12 decembrie 2021
Un loc unic în Europa!! Cascada cu apa termala care își schimba mereu culoarea
Un loc unic în Europa!! Cascada cu apa termala care își schimba mereu culoarea
Share |

În județul Harghita este o cascadă mai puțin cunoscută, unică în felul ei, pentru că își schimbă culoarea în fiecare anotimp. Este o cascadă cu apă caldă, relatează stiri.tvr.ro

 In Romania avem ocazia sa vedem o multime de locuri superbe si dar si multe fenomene care ne lasa de multe ori fara cuvinte. Putem sa ne bucuram de unele dintre cele mai frumoase peisaje din Europa si avem sansa sa vedem unele locuri care sunt unice.

Cascada cu apă termală de la Toplița se află pe malul stâng al răului Mureș. Este o minune a naturii: în fiecare anotimp își schimbă culoare iar cei care știu acest lucru vin să o vadă de mai multe ori pe an.

Marele "Secret" este provocat de depunerile de pe travertin. Iarna își croiește haine dantelate din stalactite, vara se împodobește cu zeci de specii de flori, mușchi și plante subacvatice. Cascada este poate cel mai important obiectiv turistic pentru orașul Toplița.

 Pe bună dreptate, cascada a fost declarată monument al naturii, arie protejată de interes național și rezervație naturală de tip biologic și peisagistic.

Este deosebită atât pe timp de iarnă cât și în anotimpurile călduroase. Se consideră a fi o raritate în România datorită faptului că s-a format în urma depunerilor de travertin precipitate din apa termominerală, bircabonatată și depuse pe afloriment și pe vegetație.

Sursa: stiri.tvr.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.