FB Promo
Top 10 localitati cu cei mai multi vaccinati in Romania | Dumbravita (1) si Giroc (7) din Timis
Vizite: 2643
31 mai 2021
Top 10 localitati cu cei mai multi vaccinati in Romania | Dumbravita (1) si Giroc (7) din Timis
Top 10 localitati cu cei mai multi vaccinati in Romania | Dumbravita (1) si Giroc (7) din Timis
Share |
Cel mai mare procent din populație care s-a vaccinat împotriva COVID - peste 44% - îl are o comună din județul Timiș, urmată de orașul Borsec din Harghita și de Cluj-Napoca. De altfel, Cluj-Napoca este singurul municipiu reședință de județ aflat în top 10 localități din România cu cea mai mare rată de vaccinare.
 
Primele 10 localități din România în funcție de rata de vaccinare:
  1. 44.26% - comuna Dumbrăvița, județul Timiș;
  2. 41.46% - orașul Borsec, județul Harghita;
  3. 40.63% - municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj;
  4. 38.80% - comuna Rimetea, județul Alba;
  5. 37.53% - comuna Foieni, județul Satu Mare;
  6. 37.31% - comuna Valea Lupului, județul Iași;
  7. 37.01% - comuna Giroc, județul Timiș;
  8. 36.73% - orașul Otopeni, județul Ilfov;
  9. 36.41% - comuna Feleacu, județul Cluj;
  10. 35.33% - comuna Corbeanca, județul Ilfov

Comuna Dumbravita este cea mai dezvoltata localitate din Timis si are, neoficial, in jur de 20.000 de locuitori.
Comuna Giroc, la randu-i, numara tot aproape de 20.000 de locuitori, neoficial. La ultimul recensamant, din 2011, atat Dumbravita, cat si Girocul numarau sub 10.000 de suflete, insa in ultimii ani cele doua localitati au cunoscut o extindere fara precedent cauzata de migratia populatiei din Timisoara spre comunele periurbane.

Va reamintim, in timpul pandemiei de coronavirus, cele doua localitati au stat saptamani in sir in carantina.

Suntem onorați să ocupăm primul loc din România la procentul acoperirii vaccinale împotriva COVID-19, prin comuna Dumbrăvița din județul nostru, cu un procent de 44.26%, precum și cu comuna Giroc situată pe locul 7, cu un procent de 37.01% . Ne mândrim cu aceste localități care ocupă 2 locuri în topul primelor 10 localități din țară cu rezultate deosebite în imunizarea populației împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2. Le mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest succes prin implicarea lor. Această reușită demonstrează că „împreună se poate” și considerăm aceste rezultate ca fiind un exemplu demn de urmat pentru cetățenii altor localități din județul nostru. Este o dovadă clară că aceștia au înțeles că vaccinarea reprezintă deopotrivă, un act de responsabilitate individuală și colectivă, care ne dă posibilitatea revenirii la o viață normală din toate perspectivele acesteia„, a transmis DSP Timis, in urma anuntului ca doua comune din Timis se afla in top 10 localitati cu cei mai multi locuitori vaccinati impotriva COVID-19 din tara, una dintre ele fiind chiar pe  primul loc.

Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.