FB Promo
Peste 25.000 de refugiati se afla pe teritoriul Romaniei, la patru zile de la izbucnirea razboiului in Ucraina
Vizite: 3453
27 februarie 2022
Peste 25.000 de refugiati se afla pe teritoriul Romaniei, la patru zile de la izbucnirea razboiului in Ucraina
Peste 25.000 de refugiati se afla pe teritoriul Romaniei, la patru zile de la izbucnirea razboiului in Ucraina
Share |

Un număr de 25.000 de cetățeni ucraineni se află pe teritoriul țării noastre, iar 102 dintre aceștia au ales să solicite protecția statului român, depunând cerere de azil, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, Digi24.

"Potrivit datelor pe care le avem, până la miezul nopții, sunt 47.000 de cetățeni ucraineni care au intrat în țara noastră, dintre care 22.785 au ieșit deja. Așadar, până la acest moment, de la izbucnirea conflictului generat de agresiunea militară rusă din Ucraina, sunt 25.000 de cetățeni ucraineni care se află pe teritoriul României. Dintre aceștia, 102 au ales să solicite protecția statului român, depunând în acest sens cerere de azil", a declarat Cărbunaru, la Palatul Victoria.

Potrivit acestuia, centrele de azil gestionate de Inspectoratul General pentru Imigrație au un grad de ocupare în acest moment de 57,7%, incluzând și ceilalți solicitanți de azil, în afara cetățenilor ucraineni.

Tabăra mobilă de la Siret a început să primească refugiați

Tabăra mobilă din Siret a început să găzduiască, duminică dimineață, cetățeni veniți din Ucraina, care vor rămâne temporar, până la identificarea altor spații de cazare, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, Alin Găleată.

El a precizat că primele 41 de persoane au fost aduse cu microbuzele pompierilor militari, din zona vamei la Stadionul "9 mai" din orașul Siret, unde sâmbătă a fost amplasată și operaționalizată tabăra mobilă.

Alin Găleată a reamintit că o tabără mobilă poate asigura condiții de cazare și hrănire pentru 201 persoane, fiecare complet fiind prevăzută cu corturi, paturi pliante, sisteme de climatizare și de iluminat, saci de dormit și europubele, precum și o bucătărie rulantă.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.