FB Promo
Cetatea Sfantului Ladislau de la Coronini va fi inaugurata in curand dupa ce lucrarile de restaurare si reconstituire vor fi incheiate
Vizite: 1236
15 august 2022
Cetatea Sfantului Ladislau de la Coronini va fi inaugurata in curand dupa ce lucrarile de restaurare si reconstituire vor fi incheiate
Cetatea Sfantului Ladislau de la Coronini va fi inaugurata in curand dupa ce lucrarile de restaurare si reconstituire vor fi incheiate
Share |

Cetatea Sfantului Ladislau de la Coronini va fi inaugurata la finalul acestui an, dupa ce lucrarile de restaurare si reconstituire vor fi incheiate, anunta Banatul Montan, pe pagina de Facebook.

Valoarea totala a investitiei este de aproape 20 de milioane de lei, iar dupa finalizare, autoritatile locale vor sa includa cetatea in circuitul turistic si spera sa atraga un numar cat mai mare de vizitatori.

Cetatea medievala se afla la capatul estic al localitatii Coronini, in locul numit de localnici Culc. Pintenul de deal se ridica la 40 metri deasupra Dunarii, iar pozitia strategica a cetatii este deosebita, deoarece are doua randuri de fortificatii de piatra. Fortificatia a fost mentionata in documente incepand cu anul 1430, iar din 2004 a fost inclusa pe Lista Monumentelor Istorice.

Cetatea a fost ridicata de regele Ungariei Sigismund de Luxemburg, in anul 1428.

Fata in fata cu Cetatea Golumbac, Cetatea Sfantului Ladislau isi are istoria strans legata de ce aflata pe malul sarbesc al Dunarii. Pe acelasi loc a fost, initial, o cetate dacica, preluata apoi de romani dupa cucerirea Daciei. Peste secole, odata cu cetatea Golumbac s-a construit si cetatea medievala Sfantul Ladislau, ale carei ruine au putut fi vazute in dreptul Stancii Babacaia. Cetatea poarta numele celui mai renumit rege arpadian Ladislau (1077-1095), devenit sfant in urma canonizarii din anul 1192.

Sursa: Banatul Muntan
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.