FB Promo
Rusia a inceput razboiul in Ucraina | Focuri de arma si explozii la Kiev, Harkiv, Dnipro, Odesa | Atacuri tintite asupra mai multor aeroporturi, inclusiv in apropiere de granita cu Polonia
Vizite: 3366
24 februarie 2022
Rusia a inceput razboiul in Ucraina | Focuri de arma si explozii la Kiev, Harkiv, Dnipro, Odesa | Atacuri tintite asupra mai multor aeroporturi, inclusiv in apropiere de granita cu Polonia
Rusia a inceput razboiul in Ucraina | Focuri de arma si explozii la Kiev, Harkiv, Dnipro, Odesa | Atacuri tintite asupra mai multor aeroporturi, inclusiv in apropiere de granita cu Polonia
Share |

Președintele Vladimir Putin a anunțat joi în zori o operațiune militară în Ucraina, pentru a-i „apăra pe separatiștii” din estul țării. Au fost raportate explozii în Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk și la aeroportul din Kiev, relateaza HotNews.

„Am luat decizia unei operațiuni militare”, a anunțat Vladimir Putin într-o declarație surpriză la televiziune, susținuță cu puțin timp înainte de ora 05.00.

Putin a denunțat încă o dată un „genocid” orchestrat de Ucraina în estul țării și a adus ca argument apelul la ajutor făcut de separatiști în cursul nopții, precum și politica agresivă a NATO față de Rusia și al cărei instrument ar fi Ucraina.

Putin le cere ucrainenilor „să depună armele”

Liderul de la Kremlin se adresează totodată soldaților ucraineni, spunându-le: „Vă cer să depuneți armele”, dându-le apoi asigurări că astfel vor putea „părăsi câmpul de luptă fără impedimente”.

Vladimir Putin a mai susținut și că nu vrea o „ocupare” a Ucrainei, ci o „demilitarizare” a sa.

Putin: „Nu vă amestecați”

Apoi, el se adresează celor „care vor încerca să interfereze cu noi (...), trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi imediat și va duce la consecințe cum nu ați mai văzut”.

„Sunt sigur că soldații și ofițerii Rusiei își vor îndeplini datoria cu curaj”, a mai spus el, adăugând că securitatea țării este garantată”.

Putin nu a oferit însă detalii privind amploarea acestei operațiuni militare în Ucraina, dacă va fi limitată la estul țării sau va fi mai extinsă.

Explozii auzite la Kiev

În același timp, echipa CNN din Kiev a anunțat că a auzit explozii în apropierea capitalei Ucrainei.

Explozii puternice auzite în Kiev au fost raportate și de jurnaliștii AFP. Potrivit acestora, cel puțin două explozii au răsunat în centrul orașului, declanșând alarmele mașinilor.

Explozii au fost raportate și în Harkiv, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

HARTĂ - Atacurile Rusiei:

Harkiv, Dnipro, Mariupol, Kiev și Odesa sunt doar câteva din orașele vizate de atacurile rusești de joi dimineața.

Dincolo de exploziile auzite lângă orașe, bombardamente ar mai fi avut loc și în apropiere de alte baze militare precum Chuguev, Myrohorod, Kramatorsk, Vasylkiv.

Livemapua.com, un serviciu care documentează atacurile conflictului ruso-ucrainean încă din 2014, a publicat o hartă cu locurile unde au fost raportate până la această oră atacuri.

07.32 Rusia spune că vizează infrastructura militară a Ucrainei cu „arme de înaltă precizie”

„Infrastructurile militare, sistemele de apărare aeriană, aerodromurile militare și aviația forțelor armate ucrainene vor fi stopate cu arme de înaltă precizie”, a transmis Ministerul rus al Apărării, citat de agenția TASS.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.