FB Promo
Registrul ANAF colecteaza informatii despre conturile clientilor
Vizite: 3576
17 ianuarie 2021
mediafaxfoto
mediafaxfoto
Foto: mediafaxfoto
Share |

 Asociația Română a Băncilor (ARB) a spus, răspunzând unei solicitări ZF, că noul registru electronic prin care ANAF colectează date despre conturile companiilor și persoanelor fizice nu schimbă cu nimic relația dintre clienți și bănci, relateaza Mediafax.

 Instituțiile de credit, instituțiile de plată și instituțiile emitente de monedă electronică au obligația ca, la solicitarea ANAF, să comunice toate rulajele și soldurile conturilor deschise la   acestea.

„Noua raportare către Registrul Central nu aduce schimbări în relația client – bancă. Conform legislației care a transpus directiva europeană, clienții au avut obligația legală de a furniza   băncilor datele de identificare ale beneficiarului real al titularului de cont-client, acestea fiind preluate acum în noua formă de raportare către Registrul Central Electronic”, au transmis   reprezentanții ARB.

Ei au explicat că băncile raportează deja, în baza obligațiilor legale, informații către ANAF privind situația clienților care închid sau deschid conturi bancare, beneficiarii reali ai conturilor.   Noutatea pe care o aduce Registrul Electronic este că se schimbă complexitatea raportărilor și se introduc noi entități raportoare, cum ar fi emitenții de monedă electronică.

„Prin operaționalizarea Registrului Central Electronic s-au introdus cerințe de raportare suplimentare referitoare la beneficiarul real. Noutatea, în ceea ce privește extinderea sferei entităților   care au obligația de a face aceste raportări, constă în includerea instituțiilor de plată și a instituțiilor emitente de monedă electronică, pe lângă instituțiile de credit care raportau deja“.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.