FB Promo
Recuperarea copiilor cu cancer va fi decontata de stat
Vizite: 3098
16 februarie 2016
Recuperarea copiilor cu cancer va fi decontata de stat
Recuperarea copiilor cu cancer va fi decontata de stat
Share |

Programele de recuperare pentru copiii diagnosticați cu cancer vor fi decontate de stat. Decizia, anunțată de reprezentanții Casei Naționale de Sănătate de Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, va fi aplicată de la 1 aprilie. Acum, statul plătește integral tratamentul și, parțial, ședințele de recuperare, relateaza Digi24.

CNAS decontează în prezent doar 10 zile de recuperare, o dată la trei luni.

Biletul de trimitere, o dată la trei luni. Sunt 10 zile. Restul, dacă poți să achiți contravaloarea ședințelor, le achiți și poți să faci în continuare”, spune Andreea Drăgan mama unui copil bolnav de cancer

După ce părinții și asociațiile pacienților s-au plâns, CNAS a decis să includă în programul național de oncologie întreaga perioadă de recuperare.

„Nu avem o experiență, ca să zicem, uite, anul trecut am tratat 100 de cazuri, pe un nou subprogram și anul ăsta tratăm 110 și costă atât. Din programul de oncologie, începem, funcționăm și vedem...și sigur, va fi finanțat corespunzător”, declara Vasile Ciurchea președintele CNAS.

Medicii spun că decontarea integrală va ajuta la dezvoltarea centrelor de recuperare din spitale.

„Nu sunt de acord ca, în toate condițiile, în toate cazurile, pacienții, în situații limită, în momentul evoluției favorabile a bolii, trebuie rejectați de spital și trimiși în altă parte. Asta ar fi o nenorocire pentru foarte mulți dintre ei”, spune Monica Dragomir președintele Societății de Oncologie Pediatrică.

Mai mult, ar putea fi incluse în programul național de oncologie și ședințele de asistență de care beneficiază părinții.

M-a văzut doamna doctor că eram așa un pic.... mi-au făcut foarte bine sesiunile de psihoterapie. M-aș mai duce, să fiu sincer, din când în când măcar”, adaugăAndreea Drăgan, mama unui copil bolnav de cancer.

5000 de copii cu cancer sunt tratați anual în România. Medicii au diagnosticat anul trecut 550 de cazuri noi.

Sursa: Digi24
Foto: kristoflajos.wordpress.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.