Piata Victoriei, nr. 2 , 300006
Timisoara
Pentru a trimite cv-ul trebuie sa fi logat si sa ai uploadat poza si cv-ul
Completeaza campurile de mai jos cu adresa
de pornire.
<!-- START COD HARTA -->
<script language="JavaScript">
map_type="general";
map_width = "484";
map_height = "220";
map_zoom="2";
loc_name="Rectorat+Universitatea+Politehnica+din+Timisoara";
loc_coord="";
loc_address="Piata Victoriei 2";
loc_city="Timisoara";
loc_country="Romania";
loc_info= "Piata Victoriei, nr. 2<br>tel. 0256-403000, fax. 0256-403021<br><a href=\'http://infoo.ro/universitati/Timisoara/Rectorat-Universitatea-Politehnica-din-Timisoara-JI416UD.html\'>detalii</a>";
loc_link="";
loc_target="_blank";
</script>
<script language="JavaScript" src="http://www.infoo.ro/map2/mapaddress.js"></script>
<!-- SFARSIT COD HARTA -->
Înființată în anul 1920, la scurt timp după unirea teritoriilor românești, într-un context european marcat de redefinirea statală și tarele primului război mondial, Școala Politehnică din Timișoara cum s-a numit la început a constituit răspunsul pentru una din cerințele formulate de societatea românească a vremii, și anume formarea de ingineri.
Universitatea Politehnica din Timișoara, universitate de cercetare avansată și educație, este astăzi una dintre școlile românești cu tradiție, recunoscută în plan național și internațional, atât prin activitatea generațiilor de cadre didactice, cât și prin activitatea de excepție a unor academicieni prestigioși. În spiritul tradiției, misiunea Universității Politehnica din Timișoara constă în satisfacerea cerințelor de competență ale mediului societal, prin asigurarea formării profesionale superioare, de nivel universitar și postuniversitar. Purtătoare de valori fundamentale, misiunea reflectă, totodată, preocuparea pentru viitorul societății, prin trasarea direcțiilor de dezvoltare a acesteia în plan local, regional, național, internațional.
În structura Universitatii Politehnica din Timisoara sunt incluse facultati, departamente , catedre, institute si centre de cercetare, laboratoare, biblioteci, camine, cantine, baze sportive, precum si serviciile tehnice si administrative, editura si tipografia, policlinica studenteasca. Cele 10 facultati ale universitatii asigura programe de studii pentru aproximativ 13500 studenti. În cadrul celor 25 departamente îsi desfasoara activitatea aproape 700 cadre didactice, iar personalul administartiv si auxiliar numara în jur de 500 cadre.
Universitatea Politehnica din Timișoara este recunoscută ca protagonist remarcabil pe scena cercetării științifice atât în plan național, cât și internațional. Existența si funcționarea unui număr considerabil de centre de cercetare (25), în care activează echipe de cercetători ce pun cu succes în practică strategia de cercetare a instituției, conferă universității prestigiu profesional și, în același timp, furnizează sursa fondurilor destinate dezvoltării. Actualizarea rezultatelor cercetării în lucrări științifice, brevete de invenție ori produse realizate constituie o garanție a competenței, seriozității și profesionalismului instituțional.
Activitatea didactică din Universitatea Politehnica din Timișoara este organizată în paradigma Bologna, programele de studii corespunzând celor trei cicluri, LICENȚĂ, MASTERAT și DOCTORAT. Interesată să răspundă cerințelor de pe piața muncii precum și necesității de formare și dezvoltare pe tot parcursul vieții, determinată de provocările complexe ale societății moderne, Universitatea Politehnica din Timișoara organizează programe de STUDII POSTUNIVERSITARE, al căror obiectiv principal este actualizarea / dezvoltarea / perfecționarea de numeroase calificări universitare. Portofoliul de specializări oferite de Universitatea Politehnica din Timișoara răspunde nevoilor societății actuale, reflectând raporturile strânse pe care universitatea le întreține cu mediul socio-economic. Specializările sunt adaptate în permanență celor mai noi tendințe în domeniu, răspunzând cerințelor de pregătire teoretică și practică necesară inserției absolvenților pe piața muncii.
Universitatea Politehnica din Timișoara dispune de o infrastructură care garantează desfășurarea în foarte bune condiții a activităților didactice și de cercetare. Deopotrivă sub aspect imobiliar și al echipamentelor, baza materială de excelență a universității reprezintă consecința preocupării de modernizare și realizare de investiții din ultimul deceniu.
În deplină concordanță cu misiunea asumată și cu dorința de a se afirma la nivel internațional, Universitatea Politehnica din Timișoara dezvoltă în prezent relații de colaborare fructuoase cu numeroase universități din Europa, SUA, Asia, America de Sus și Canada, concretizate în peste 190 acorduri de colaborare încheiate în cadrul unor programe din Uniunea Europeană sau în mod direct.
Campus-ul universitar cuprinde 16 cămine studențești care oferă 6500 locuri de cazare, cu aproximatie, o cantină studențească, o policlinică studențească și două baze sportive performante.
Evenimente