Strada Domneasca, nr. 38 , 800258
Galati
Pentru a trimite cv-ul trebuie sa fi logat si sa ai uploadat poza si cv-ul
Completeaza campurile de mai jos cu adresa
de pornire.
<!-- START COD HARTA -->
<script language="JavaScript">
map_type="general";
map_width = "484";
map_height = "220";
map_zoom="2";
loc_name="Primaria+Galati";
loc_coord="";
loc_address="Strada Domneasca 38";
loc_city="Galati";
loc_country="Romania";
loc_info= "Strada Domneasca, nr. 38<br>tel. 0236-307799, fax. 0236-307797<br><a href=\'http://infoo.ro/institutii_publice_locale/Galati/Primaria-Galati-PJ741943YI.html\'>detalii</a>";
loc_link="";
loc_target="_blank";
</script>
<script language="JavaScript" src="http://www.infoo.ro/map2/mapaddress.js"></script>
<!-- SFARSIT COD HARTA -->
Municipiul Galati este situat in zona estica a Romaniei, in extremitatea sudica a platoului Moldovei, la 45° 27`` latitudine nordica si 28o 02`` longitudine estica. Situat pe malul stang al Dunarii, ocupa o suprafata de 241,5 km2, la confluenta raurilor Siret (la vest) si Prut (la est), langa Lacul Brates, cel mai mare ochi de apa din aceasta parte a tarii.
Climatul este de tip temperat-continental, cu o temperatura medie anuala de 10o C, cu o variatie in timpul iernii intre 0 - 28o C, si o medie de vara in jurul a 22o C. Ciclic, la 10 - 12 ani, Dunarea ingheata 5 - 6 ani consecutiv, 42 de zile pe an in medie.
Datorita pozitiei sale, cu deschidere spre Campia Romana si stepele nordice, vanturile in orasul Galati sunt destul de frecvente pe directia N - NE si S - SE fara a provoca dezastre, dar influentand navigatia.
Orasul Galati se intinde pe trei terase : Valea orasului, cu altitudine intre 5 - 7 m si altele doua, trasate aproape in forma de evantai; prima cu o altitudine intre 20 - 25 m (nucleul orasului medieval, actualmente centrul orasului) si a doua cu altitudini care depasesc 40 m (orasul modern).
Viata comunitatilor umane a fost influentata in mod direct de catre Dunare, cel de-al doilea fluviu din Europa ca lungime (2.850 km), cu un debit mediu pe acest sector de 6.199 mc/s, dupace primeste in amonte apele raului Siret cu un debit mediu de 210 mc/s (cel mai mare afluent de pe teritoriul romanesc).
Fluviul isi continua drumul spre Marea Neagra dupa ce primeste, in avalul porturilor din Galati, apele raului Prut, cu un debit mediu de 86 mc/s. Debitele Dunarii au o variatie importanta, in functie de anotimp si an, cu valori maximale in luna mai (18.000 - 19.000 mc/s) si minimale in cursul verii (2.000 - 2.450 mc/s).
Datorita senalului adanc pana in zona orasului Braila,Dunarea este declarata maritima (adica navele maritime pot naviga, daca nivelul apei la gurile Dunarii din Sulina si Sf. Gheorghe este destul de ridicat).
Apa Dunarii si a afluentilor primiti aproape de Galati sunt de tipul bicarbonato - calcic. Concentratia de oxigen dizolvata in apele fluviului, foarte importanta pentru piscicultura, este mult ridicata in sezonul rece, cand apa are o temperatura de 1 - 1,50o C. Panza freatica, situata la diferite adancimi, este potabila in standardele acceptate, datorita prezentei fierului (18,60 mg/l), si duritatea sa este medie.