FB Promo

Festivalul dedicat Zilei Europei la Timisoara va incepe pe data de 7 mai . Care sunt surprizele pregatite de organizatori?

Vizite: 945
Categorie: festivaluri
Data inceput: 7 mai 2016
Ora inceput: 08:30
Data sfarsit: 9 mai 2016
Ora sfarsit: 24:00
Se adreseaza: Europe Direct Timisoara
Festivalul dedicat Zilei Europei la Timisoara va incepe pe data de 7 mai . Care sunt surprizele pregatite de organizatori?
Festivalul dedicat Zilei Europei la Timisoara va incepe pe data de 7 mai . Care sunt surprizele pregatite de organizatori?
Share |

”Uniți în diversitate” este motto-ul festivalului dedicat Zilei Europei ce se organizează în acest an la Timișoara. Pe parcursul a două zile – sâmbătă 7 mai și luni 9 mai – organizatorii Instituția Prefectului Județul Timiș, Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Centrul de Informare Europe Direct Timișoara, Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Garnizoana Timișoara  au pregătit, împreună cu partenerii, activități care să apropie publicul timișorean de valorile naționale și europene, precum și de instituțiile locale care îi slujesc. Și, pentru că este o zi de sărbătoare, zeci de artiști profesioniști și amatori vor urca pe scenă pentru a ne delecta cu momente artistice din cele mai diverse.

Sâmbătă, 7 mai: Muzeul Satului Bănățean

În data de sâmbătă, 7 mai, timișorenii sunt așteptați, începând cu ora 8.30, la Muzeul Satului Bănățean. Aici vor avea loc activități sportive, ateliere, concursuri, dar și spectacole de teatru, dans, muzică și poezie ce îi vor avea ca principali protagoniști pe elevii instituțiilor de învățământ din județul Timiș. Programe deosebite au fost pregătite de Muzica Militară a Brigăzii 18 Infanterie Banat, ISJ Timiș, Palatul Copiilor, Asociația Rok-Art, Centrul Româno-Arab și Asociația Seniorilor din Municipiul Timișoara, iar Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” va prezenta piesa de teatru „Ursul păcălit de vulpe”. De asemenea, vor exista numeroase standuri de informare ale reprezentanțelor consulare și ale centrelor culturale din Timișoara.

Gazdele vor oferi două tururi ghidate ale Muzeului Satului Bănățean, începând cu orele 11.00, respectiv 13.00. Doritorii sunt așteptați la orele stabilite la poarta de intrare în muzeu.

Centrul de Informare Europe Direct Timișoara va organiza, pentru elevii din învățământul preuniversitar, o ”vânătoare de comori” în contextul drepturilor cetățenilor europeni. Ca în fiecare an, va exista un punct de informare cu numeroase publicații pe teme europene.

Luni, 9 mai: Parcul Central, Galeria pro Armia și Piața Unirii

Începând cu ora 10.00, în Parcul Central va avea loc Ceremonialul militar și religios
dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor
Unite și Zilei Europei, iar după-amiază, la Galeria Pro Armia, va avea loc o expoziție de pictură dedicată Zilei Europei.  Concertul de muzică pop organizat de Primăria Timișoara în Piața Unirii va începe la ora 20.00.

Programul complet al festivalului poate fi accesat aici

 

Sursa:
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.