FB Promo

Beneficiile învățării inter-generaționale și inter-culturale: un nou format pentru cursurile Academiei Seniorilor - primăvara 2017

Vizite: 1975
Data inceput: 20 martie 2017
Ora inceput: 09:00
Data sfarsit: 30 iunie 2017
Ora sfarsit: 11:00
Locatie eveniment: Fundatia Student Plus
Se adreseaza: pensionari
Beneficiile învățării inter-generaționale și inter-culturale: un nou format pentru cursurile Academiei Seniorilor - primăvara 2017
Beneficiile învățării inter-generaționale și inter-culturale: un nou format pentru cursurile Academiei Seniorilor - primăvara 2017
Share |

Invitatie 

Fundația Student Plus 
blv. Take Ionescu 40, Timișoara
Telefon: +40 256 494390 / +40 371 111201
www.studentplus.ro | office@studentplus.ro
 

Beneficiile învățării inter-generaționale și inter-culturale: un nou format pentru cursurile Academiei Seniorilor - primăvara 2017

 
”clădim punți de legătură între culturi și între generații”
 

Fundația Student Plus vă invită la noua serie de cursuri de limbi străine și calculatoare pentru seniori

  • curs de limba engleză / germană / italiană conversațională, nivelurile pre-intermediar și intermediar 
  • curs de limba engleză nivelul începător
  • curs de calculatoare nivelul începător

Evenimentul de deschidere va avea loc
MIERCURI, 22 MARTIE 2017, ORA 11:00

la sediul fundației - Timișoara, blv. Take Ionescu 40.


Calitatea vieții este strâns corelată cu participarea la educație la orice vârstă. Educația are potențialul de a ne îmbunătăți viața în mod direct, prin oferirea accesului la piața muncii și la informație, dar și într-un mod indirect, la un nivel emoțional, prin stimularea satisfacției personale, pentru că ne facilitează înțelegerea lumii în care trăim și, prin urmare, capacitatea de a ne implica și a influența schimbări pozitive în comunitate.

Studiul Eurostat asupra învățării pe tot parcursul vieții arată că România se afla în 2015 pe ultimul loc în UE la procentul de persoane adulte implicate într-o formă de educație sau training (1.3% fata de media europeană de 10.7%). În același timp, România are cel mai mare procent de persoane active economic între vârstele 65 și 84 de ani din Uniunea Europeană.

Acest context oferă un teren fertil pentru dezvoltarea programelor educative pentru vârsta a treia, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții și de a oferi posibilități valoroase de implicare în viața socială.

Din experiența de aproape un deceniu a organizației noastre în elaborarea programelor Academiei Seniorilor, am învățat cât de importantă este dezvoltarea competențelor transversale, care pot crea un impact pozitiv pe termen lung în mai multe domenii ele vieții. Astfel, predarea cursurilor de limbi străine și a competențelor digitale într-un context inter-generațional și inter-cultural are rolul de a motiva și inspira, lărgind orizontul de cunoaștere și de interacțiune socială a studenților de vărsta a treia, contribuind în același timp la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor traineri români și străini. Nu în ultimul rând, aceste activități social-educative bazate pe voluntariat, duc la o mai mare coeziune socială și la activarea unor resurse valoroase ale societății.

Cursurile se vor desfășura în perioada 23 martie - 30 iunie, de două ori pe săptămînă sau săptămânal, conform programului agreat, și vor fi susținute de traineri voluntari români și internaționali (Noua Zeelandă și Olanda).

Participanții vor contribui cu o taxă în valoare de 100 de lei.
Informații la telefoanele 0256 494390 / 0371 111201 și email office@studentplus.ro.

Pentru înscrieri, vă invităm să ne contactați telefonic sau prin email, sau să completați formularul online aferent 

FORMULAR DE INSCRIERE IN ACADEMIA SENIORILOR

Vă așteptăm cu drag.

 
Fundația Student Plus 
blv. Take Ionescu 40, Timișoara
Telefon: +40 256 494390 / +40 371 111201
www.studentplus.ro | office@studentplus.ro
actualizare | dezabonare


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.