FB Promo
Washington DC aproba prezenta robotilor autonomi pe strazi pentru a livra cumparaturi
Vizite: 2823
27 septembrie 2016
Washington DC aproba prezenta robotilor autonomi pe strazi pentru a livra cumparaturi
Washington DC aproba prezenta robotilor autonomi pe strazi pentru a livra cumparaturi
Share |

Primii roboti autonomi care livreaza pachete direct la usa ta nu vor zbura - ci vor merge. Starship Technologies, un startup din Estonia incepe, in aceasta toamna, testarea robotului autonom care va livra alimente pentru locuinte si pentru un restaurant din Washington D.C. De altfel, Washington este prima municipalitate din  SUA care aproba prezenta robotilor pe trotuare, relateaza StartupCafe.
 
In Washington orice companie care doreste sa testeze roboti la sol trebuie sa respecte o regula: acestia sa nu depaseasca o viteza de 10 mile pe ora. Roboti Starship merg cu maxim patru mile pe ora, sunt cam de marimea unei valize si sunt proiectati pentru a transporta o sarcina utila de aproximativ trei plase de alimente, potrivit site-ului recode.net

Pentru a evita eventuale probleme, robotii sunt monitorizati in permanenta de oameni, dintr-o locatie de control, si au acces direct prin camera video la activitatea acestora. Robotii pot calatori doar doua mile de la destinatia initiala astfel incat, planul este de a distribui roboti cu o duba de livrare. Compania Starship a incheiat un parteneriat cu Mercedes-Benz pentru a crea un prototip numit "Robovan" si care ii va conduce de la centrul de livrare catre destinatia centrala, in zona unde robotii isi vor desfasura activitatea de livrare.

Sursa: StartupCafe
Foto: www.metrogroup.de
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.