FB Promo
NASA: Aprilie, a saptea luna la rand declarata cea mai calda din istorie
Vizite: 1607
17 mai 2016
NASA: Aprilie, a saptea luna la rand declarata cea mai calda din istorie
NASA: Aprilie, a saptea luna la rand declarata cea mai calda din istorie
Share |

Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună aprilie din istorie, și a șaptea lună la rând care a depășit acest record, potrivit datelor publicate de NASA, citate de The Telegraph. Temperaturile înregistrate în luna aprilie a acestui an au depășit recordul precedenat cu cea mai mare diferență înregistrată vreodată și confirmă faptul că 2016 ar putea fi cel mai cald an din istorie, relateaza Digi24.

Luna aprilie a marcat cea de-a șaptea lună la rând în care temperatura înregistrată este cu un grad Celsius mai ridicată decât media din perioada 1951 - 1980. Când acest lucru s-a petrecut pentru prima oară, în luna februarie a acestui an, oamenii de știință au atras atenția asupra unei „urgențe climatice”.  

Datele NASA arată că temperatura globală a pământului și a mării a fost cu 1,11 grade mai caldă în luna aprilie a acestui an decât temperaturile înregistrate în lunile aprilie din perioada 1951-1980.

Această creștere în temperaturi este atribuită fenomenului El Nino.

„Interesant de sesizat este dimensiunea cu care batem recordurile anterioare. Este evident că ne îndreptăm în direcția greșită. Oamenii de știință ne-au avertizat despre acest traseu încă din 1980 și a devenit evident în anii 2000. Deci unde e supriza?”, a spus Andy Pitman, directorul Centrului ARC de Excelență pentru Știința Climei din Australia, care a pus sub îndoială că pactul de la Paris va reuși să mențină încălzirea globală la 1,5 grade Celsius.

Sursa: Digi24
Foto: www.independent.co.uk
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.