FB Promo
Un obicei simplu al lui Steve Jobs care stimuleaza fericirea, productivitatea si creativitatea
Vizite: 2541
16 mai 2017
Un obicei simplu al lui Steve Jobs care stimuleaza fericirea, productivitatea si creativitatea
Un obicei simplu al lui Steve Jobs care stimuleaza fericirea, productivitatea si creativitatea
Share |

După Steve Jobs, alte multe personalități au adoptat acest obicei pentru a-și crește productivitatea, sănătatea, creativitatea și fericirea. Cu mai mult de 2.400 de ani în urmă, Hipocrate afirma că, ”mersul pe jos este cel mai bun medicament al omului”. Afirmația este făcută dintr-o perspectivă a sănătății, dar mersul pe jos este recunoscut azi a fi cel mai bun medicament, ce cuprinde toate aspectele vieții tale. Steve Jobs a fost renumit pentru plimbările de la ședințele cu Mark Zuckerberg.

Pe lângă acești doi bărbați, alți oameni importanți precum Aristotel, Sigmund Freud, Harry Truman, Charles Dickens, Charles Darwin, Friedrich Nietzsche și Ludwing Van Beethoven au fost printre aceia care mergeau zilnic pe jos. Chiar dacă lucrezi la o carte, la o tehnologie de schimbare a jocului, cugetări filozofice, sau orice așt proiect - esențele creativității tale nu vor ieși la suprafață stând în fața ecranului sau în casă. Punându-ți corpul în mișcare este modul prin care poți găsi inspirația și a trece peste acele puncte de rezistență. Vă prezentăm patru beneficii puternice pe care mersul pe jos le poate aduce în viața ta.

1.     Îmbunătățește creativitatea

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, probabil ați avut o idee grozavă sau descoperire în timp ce făceați mișcare.

La început, poate ați crezut că este doar o intuiție, dar în realitate, există acum cercetări care susțin această afirmație că mișcarea îți stimulează creativitatea.

Un studiu de la Stanford din 2014 a descoperit că atunci când oamenii merg pe jos, capacitatea lor creativă crește în medie cu până la 60%.

Dacă te regăsești blocat la birou fără inspirație sau nu găsești nici-o soluție acasă, ieși la o plimbare și pune-ți ordine în gânduri. În plus, plimbările prin natură te ajută să îți reiei creativitatea.

2.     Îmbunătățește sănătatea și talia

Ca persoană implicată în ceea ce ține de sănătate și starea de bine, sunt deseori întrebat: ”ce pot să fac să pierd kilogramele în plus și să îmi îmbunătățesc sănătatea.” Nouă din zece, răspunsuri sunt să începeți să mergeți mai mult pe jos.

Pe măsură ce oamenii depind din ce în ce mai mult de tehnologie, șansele să devină sedentari cresc ducând la obezitate și scăzând productivitatea.

În orice caz, doar începând să mergi alert timp de douăzeci de minute îți poți scădea riscul unei morți precoce.

Mersul pe jos ajută și la scăderea riscului de a face atac cerebral și boli coronariene. Unul dintre principalele sale beneficii este contracararea efectelor date de genele care te predispun la îngrășare, în timp ce îți întărești sistemul imunitar.

3.     Îmbunătățește productivitatea și concentrarea

Există un motiv pentru care ședințele ținute în timp ce te plimbi pe jos au devenit atât de populare în zilele noastre- asigură un punct de ieșire pentru scăderea distragerilor.

Pe lângă faptul că îți îmbunătățești sănătatea în timpul mersului pe jos, nu mai ai ochii fixați în ecranul calculatorului de la birou și nici acaparați de telefonul mobil, în timpul unei ședințe ținute în mers. Și dacă se întâmplă să fiți în timpul unei convorbiri la ședința ținută mergând pe jos, este mai probabil să te concentrezi doar la convorbire în loc de jocuri online și statusuri pe Facebook.

Mersul pe jos te ajută să scapi de alte distrageri, precum colegii de la lucru care îți întrerup la întâmplare șirul ideilor sau sunt doar enervanți în general. În plus, mersul pe jos te va ajuta să îți făurești noi conexiuni între celulele creierului și astfel încât o să ai un creier mai sănătos și mai puternic, ceea ce înseamnă o versiune a dumneavoastră mai capabilă și performantă.

Trezindu-vă și mergând la o plimbare de cincisprezece minute în loc să stați pe rețelele de socializare vă poate ajuta să vă reorientați asupra sarcinilor și treburilor pe timpul zilei.

4.     Îmbunătățește dispoziția și abilitatea de a te relaxa

Recunosc, am tendința de a medita. Este o afirmație pe care cercetătorii științifici o descriu ca ”o rumegare patologică prin care nu ne putem opri din a reflecta asupra modurilor în care lucrurile care nu merg bine ne afectează viața de zi cu zi.”

Gândiți-vă la acest lucru ca la o placă stricată, care repetă același lucru în mod constant. Dar mersul pe jos, mai ales prin natură, te ajută să scapi de acele tipuri de stări mentale.

Să fim serioși, cei mai mulți dintre noi sunt stresați și munca de cele mai multe ori nu ne ajută, oricât de mult ne-ar plăcea jobul. Știind că stresul ocupă o mare parte (și inevitabilă)  din viața noastră, este important să luăm măsuri pentru a ne gestiona nivelul stresului. Acesta este lucrul pe care mersul pe jos poate aduce în viața ta.

Treizeci de minute de mers pe jos îți pot îmbunătăți dispoziția și pot preveni depresia.

În cele din urmă, dar și cel mai important, este relaxant să mergi de unul singur din când în când la o plimbare de destindere fără alte distrageri. Acest lucru servește drept punct de plecare pentru a scăpa de toate grijile și responsabilitățile actuale.

 

Sursa: INC
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.