FB Promo
UE - ingrijorarea ca Romania nu va putea asigura presedintia Uniunii Europene din ianuarie se accentueaza
Vizite: 1290
13 august 2018
UE - ingrijorarea ca Romania nu va putea asigura presedintia Uniunii Europene din ianuarie se accentueaza
UE - ingrijorarea ca Romania nu va putea asigura presedintia Uniunii Europene din ianuarie se accentueaza
Share |

După turnura brutală a protestului din noaptea de 10/11 august din București, Comisia Europeană urmărește cu interes evenimentele din țară. Din ianuare, România nu va mai fi responsabilă doar pentru ea, ci se va afla la cârma Consiliului Uniunii Europene, scrie publicația Die Welt, relateaza HotNews.

Liderii Uniunii sunt îngrijorați de influența pe care România îl va exercita cu privire la probleme precum Brexit, migrație, tensiuni în relațiile transatlantice sau alocarea bugetului UE pe șapte ani- mai bine de un trilion de euro. În contextul în care liderii europeni consideră că separarea puterilor în stat este tot mai artificială în România, Comisia Europeană nu poate decât să lanseze noi avertismente la adresa guvernului.

 

Comisia de la Veneția s-a pronunțat deja: ,,Ar fi util dacă planurile de reformă judiciară ale guvernului ar fi revizuite din nou.”

Vera Jourova, comisarul european pentru justiție, a declarat pentru Die Welt că ,,este clar că din ianuarie România nu va mai fi responsabilă doar pentru propria soartă, ci pentru întreaga Uniune, fiind la președinția Consiliului UE. Trebuie să fie credibilă, cu atât mai mult în ceea ce privește justiția.”

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.