FB Promo
Training Teatru FORUM | De la teatrul interactiv la filmul de scurt metraj
Vizite: 1522
18 februarie 2020
Training Teatru FORUM | De la teatrul interactiv la filmul de scurt metraj
Training Teatru FORUM | De la teatrul interactiv la filmul de scurt metraj
Share |

Training Teatru FORUM – 20-23 februarie 2020

Teatrul Forum este un tip de teatru interactiv – publicul poate participa în mod direct în piesa de teatru, devenind din spectator, actor.

Teatru Forum se concentrează pe exemple concrete de opresiune care se întâmplă între oameni ce sunt într-o astfel de relație la un moment dat (colegi, vecini, rude, prieteni, etc.). Principala sursă de informație este realitatea din viața membrilor echipei, din discuții cu oameni care experimentează un tip de opresiune sau la sugestia unei teme de actualitate.

Procesul este moderat de un Joker care face conexiunea dintre actori și public și stimulează publicul să reflecteze sau să analizeze în mod critic propunerile pentru schimbări și cum pot fi transferate în realitate. Jokerul trebuie să fie neutru, el doar pune întrebări și nu-și dă niciodată cu părerea.

Piesa se concentrează pe un singur exemplu de opresiune, are un singur personaj opresat și un opresor, fiecare dintre ei având unul sau doi aliați sau susținători de partea lor. Există de asemenea și unul sau două personaje neutre prezente în desfășurarea acțiunii.

Totdeauna piesa are un final negativ – opresatul ia o decizie greșită.

Interactivitatea cu publicul apare la a doua prezentare a piesei. Publicul se identifică cu actorii (poate fi victima, aliat al victimelor sau al opresatorilor sau poate fi neutru). El trebuie să vină cu idei pentru a reduce sau a rezolva opresiunea prezentată.

Europe Direct va folosi acest tip de teatru în abordarea unor teme de actualitate europeană cu prezentări interactive în licee, universități sau instituții publice.

Unul dintre subiectele de succes va fi regizat în film de scurt metraj cu posibilitatea de participare în competiții internaționale și mediatizate pe toate canalele media globale.

Înscrierea se face completând formularul de înscriere (click aici).

Sursa: Europe Direct Timisoara
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.