FB Promo
Timisoara: Asistentul medical din Resita, venit din Germania, NU are coronavirus, arata testele efectuate la Matei Bals
Vizite: 676
13 februarie 2020
Timisoara: Asistentul medical din Resita, venit din Germania, NU are coronavirus, arata testele efectuate la Matei Bals
Timisoara: Asistentul medical din Resita, venit din Germania, NU are coronavirus, arata testele efectuate la Matei Bals
Share |

Tânărul de 25 de ani din Reșița, asistentul medical care a lucrat în Germania și a intrat în contact cu patru bolnavi de coronavirus, nu este infectat cu noul virus gripal, au informat miercuri seară, pentru HotNews.ro, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, relateaza HotNews.

Probele recoltate de la tânăr au fost trimise spre analiză la Institutul de boli infecțioase „Matei Balș” din București, iar rezultatul acestora arată că nu este vorba de o infecție cu coronavirus, potrivit reprezentanților MS.

„Este negativ (rezultatul testului, n.r.). Deci, pacientul nu este infectat cu coronavirus. (...) A avut o infecție, o rinită de sezon, pe care a contractat-o undeva”, a declarat și Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Balș”, la Antena 3.
Ultima dată asistentul medical a intrat în contact cu persoanele bolnave pe 5 februarie, iar în 7 februarie a revenit în țară, la părinți. Aflat la Reșița, tânărul a avut marți febră și tuse, motiv pentru care a mers la spitalul din oraș. De aici a fost trimis la boli infecțioase în Timișoara. A fost izolat, iar analizele recoltate au fost trimise la București. Rezultatul analizelor, anunțat miercuri seară, a relevat că tânărul nu este infectat cu coronavirus.
 

Informațiile primite de autoritățile din Timiș, de la medicul de gardă, au fost că:
 
- pacientul de 25 de ani, asistent medical la spitalul Trostberg- Germania, având contact cu 4 persoane confirmate cu coronavirus, pe care le-a îngrijit până în data de 05.02.2020. La locul de muncă din Germania au fost folosite toate măsurile de siguranță și protecție.
 
În data de 07.02.2020 ajunge la Reșița, cu mașina personală, la locuința părinților. Simptomatologia debutează în 10 februarie cu febră 39.5, disfagie, tuse iritativă, își administrează Nurofen.

În data de 11.02.2020 se prezintă în UPU de la Spitalul Județean Reșița, de unde este transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr Victor Babeș” Timișoara - ora sosirii 01.50, în 12.02.2020, unde este izolat conform metodologiei și protocolului.
 
Test de gripă negativ. Se recoltează exudate faringiene și nazale, sânge integral pentru coronavirus.
 
Probele ajung la ora 09.15 la DSPJ Timiș și sunt trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. „Matei Balș” Bucuresti, pentru confirmare.
Sursa: HotNews
Foto: pressalert.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.