FB Promo
Timisoara | Plimbarea gratuita cu trotinetele electrice pentru studentii din Complexul Studentesc
Vizite: 1422
31 martie 2019
Timisoara | Plimbarea gratuita cu trotinetele electrice pentru studentii din Complexul Studentesc
Timisoara | Plimbarea gratuita cu trotinetele electrice pentru studentii din Complexul Studentesc
Share |

Oficialii STPT montează zilele acestea cele trei stații pentru trotinetele cumpărate la dorința primarului Nicolae Robu, urmând ca cel mai probabil din această săptămână vehiculele electrice să fie disponibile pentru închiriere.Cele 25 de trotinete electrice, model E-TWOW, produse în Craiova, au ajuns la începutul acestei luni la sediul societății de transport public. Oficialii STPT au dat asigurări că vehiculele vor putea fi folosite până la sfârșitul lui martie și spun că luni și marți amplasează stațiile. Au montat deja două copertine, relateaza Tion.ro.

Vă reamintim, cele trei stații de închiriere vor fi amplasate în campusul universitar, mai exact în fața cantinei Universității Politehnica, în fața Universității de Vest și în fața Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației. Trotinetele vor putea fi eliberate din stații prin intermediul unei aplicații de mobil, care este pusă la dispoziția STPT de către firma care a livrat vehiculele electrice. O trotinetă va putea fi ținută de utilizator timp de 30 de minute.

O trotinetă E-TWOW are o autonomie de 30 de kilometri și poate prinde o viteză maximă de 25 km/h. Primăria a plătit 3.600 de lei pe un astfel de vehicul, adică puțin peste 750 de euro, dar întreg contractul a fost în valoare de 154.000 de lei cu tot cu TVA. Au fost livrate alături de trotinete și cele trei stații în care vor fi amplasate, dar și o bicicletă FAT E Bike, care, potrivit directorului societății, va fi folosită în probe de către angajații STPT, pentru a vedea dacă vor fi achiziționate și astfel de vehicule pe viitor. O astfel de bicicletă costă, conform site-urilor din România, peste 5.000 de lei, la reducere.

 

Trotinetele vin să completeze VeloTM, care este foarte apreciat de timișoreni, susțin oficialii regiei. Potrivit acestora, sistemul are în jur de 2.500 de utilizatori diferiți în fiecare lună. O bicicletă poate fi luată din rastel doar o oră, conform regulamentului stabilit în urmă cu câțiva ani. În total, 23.000 de persoane folosesc aplicația pentru bicicletele cumpărate cu bani europeni, iar media zilnică de utilizare este, conform datelor STPT, de 561 de utilizări pe zi. Timișoara are 34 de stații de închiriat și aproximativ 440 de biciclete, sistemul fiind pornit în urmă cu aproape patru ani.

În curând, timișorenii ar putea avea la dispoziție și segway-uri de închiriat din stațiile STPT. Este tot o doleanță a primarului Nicolae Robu.

 

 

Sursa: Tion.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.