FB Promo
Testat in premiera azi | Trenul viitorului va atinge 1.120 km/ora
Vizite: 2580
12 mai 2016
Testat in premiera azi | Trenul viitorului va atinge 1.120 km/ora
Testat in premiera azi | Trenul viitorului va atinge 1.120 km/ora
Share |

Trenul viitorului, așa cum și l-a imaginat Elon Musk, este testat în premieră astăzi. Prima fază este testul de propulsie, iar până la finele anului va fi testat întreg sistemul. Tehnologia presupune călătoria pe perne de aer printr-un tub pneumatic cu un tren care merge cu peste o mie de kilometri pe oră. Promisiunea? ... călătorii ar ajunge din LA în San Francisco în 30 de minute. Totuși, înainte să unească marile orașe ale Americii, Hyperloop ar putea uni capitalele europene, chiar foarte aproape de România, relateaza Digi24.

Conceptul Hyperloop face astăzi primul pas în realitate. În deșertul Nevada va fi testat sistemul de propulsie al trenului, iar până la finele anului va fi testat intreg sistemul de transport.

Mai exact, Hyperloop constă într-o serie de capsule care circulă pe perne de aer printr-o rețea de tuburi cu joasă presiune. Rezistența e minimă așa că trenul ar trebui să atingă o viteză maximă de 1.120 de kilometri pe oră.

Prin comparație, trenul Maglev atinge maxim 431 km/h, adică de trei ori mai puțin. Practic prin Hyperloop, de la București la Viena s-ar ajunge în mai puțin de o oră.

Dincolo de provocarea tehnică însă e provocarea economică. În proiectul companiei Hyperloop One s-au investit deja 80 de milioane de dolari, dar greul abia începe. Pentru a fi o opțiune reală pentru călători, sistemul trebuie să fie fezabil economic.

Fondatorul Tesla crede că Hyperloop ar putea înlocui trenurile de mare viteză - n-ar fi doar mai rapid, ci și mai ieftin. Iar înainte de a fi folosit în America, sistemul ar putea ajunge chiar în Estul Europei. Cealaltă companie care încearcă să dezvolte proiectul a semnat o înțelegere cu guvernul Slovaciei pentru a explora construirea sistemului de tuburi. Planul e să unească Bratislava, Viena și Budapesta până în 2020. Ambele companii din această cursă cred că pot construi trenul viitorului în maxim 4-5 ani.

Sursa: Digi24
Foto: www.gizmag.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.