FB Promo
Utilizarea cardului de sanatate, obligatorie din 1 februarie
Vizite: 1699
2 ianuarie 2015
Utilizarea cardului de sanatate, obligatorie din 1 februarie
Utilizarea cardului de sanatate, obligatorie din 1 februarie
Share |

Utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate va fi obligatorie de la 1 februarie 2015, prevede un proiect de hotărâre de guvern pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătății, relateaza Mediafax.

Data de 1 februarie este, de altfel, cea menționată în mai multe rânduri de autorități ca fiind cea mai probabilă pentru introducerea acestei obligativități.

"Utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate de către asigurați și furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale se face începând cu 1 februarie 2015", se arată în proiectul de HG.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că până la 1 februarie se face inițierea cardurilor, de către medicii de familie, astfel încât acestea să devină active.

Același proiect de act normativ prevede că asiguratul va suporta costurile fabricării și distribuirii cardului în cazul în care acesta îi este furat ori se deteriorează sau se pierde. Același lucru este valabil în cazul modificării datelor personale de identificare. "Asiguratul suportă contravaloarea cardului national, precum si cheltuielile aferente distributiei acestuia, în situația solicitării eliberării unui duplicat ca urmare a pierderii, furtului sau deteriorării acestuia, precum și în situația modificării datelor personale de identificare", se precizează în proiect.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.