FB Promo
Statul ar putea deconta tratamentele de radioterapie in clinici private
Vizite: 2134
18 martie 2015
Statul ar putea deconta tratamentele de radioterapie in clinici private
Statul ar putea deconta tratamentele de radioterapie in clinici private
Share |

Bolnavii de cancer se vor putea trata în clinici private, pe banii statului. De la 1 mai, radioterapia ar putea fi decontată integral, pentru 10.000 de pacienți. Costul mediu pentru un bolnav depășește 50.000 de lei. Asta în timp ce Ministerul Sănătății încă nu are un proiect pentru cei 90 de milioane de euro pe care Banca Mondială este gata să-i dea pentru modernizarea secțiilor de radioterapie din spitalele de stat, relateaza Digi24.

Șapte din zece bolnavi de cancer au nevoie, pe parcursul tratamentului, de radioterapie. Însă doar 10% dintre ei pot face această procedură în spitalele de stat. Peste 40.000 de bolnavi de cancer nu sunt tratați niciodată prin radioterapie.

Pentru acești pacienți, statul este acum gata să plătească tratamentul în clinici private. Lucru care va fi posibil prin modificarea programului național de tratare a cancerului.

„Trebuie să avem în vedere, chiar dacă pare obsesiv acest deziderat, și anume edificarea unei rețele naționale de radioterapie”, spune Mircea Savu, medic cu specializare în radioterapie.

Decontarea a 10.000 de tratamente, cât poate asigura mediul privat, costă 15 milioane de euro.

„Nu ar fi mai ieftin să le punem pe acestea pe picioare decât să le dăm niște bani privaților? România are nevoie de foarte multe centre de radioterapie. Sigur că le punem pe picioare pe toate sau facem, creăm centre”, a afirmat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

Anul trecut, Ministerul Sănătății a semnat cu Banca Mondială un acord în valoare de 90 de milioane de euro pentru deschiderea de centre de radioterapie. Până acum, planul de lucru nu a fost nici măcar redactat.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.