FB Promo
Romanii care sufera de Parkinson, lasati fara tratament chiar in luna internationala de lupta impotriva bolii
Vizite: 1865
9 aprilie 2015
Romanii care sufera de Parkinson, lasati fara tratament chiar in luna internationala de lupta impotriva bolii
Romanii care sufera de Parkinson, lasati fara tratament chiar in luna internationala de lupta impotriva bolii
Share |

În luna internațională de luptă împotriva bolii Parkinson, aproape 10.000 de pacienți români au rămas fără tratament. Plasturii calmanți folosiți în controlul musculaturii au fost scoși peste noapte de pe lista medicamentelor compensate. Oficialii din sănătate și producătorii se acuză reciproc de această situație. Bolnavii sunt obligați să își cumpere tratamentul, care ajunge și la 1.000 de lei pe lună, relateaza Digi24.

72.000 de români sunt diagnosticați cu boala Parkinson și 10 la sută dintre ei folosesc plasturi speciali care au efect calmant și de control al mișcărilor. Unul dintre ei este dependent de 10 ani de ei și a avut o surpriză neplăcută zilele trecute: nu mai sunt compensați.

Când doamna doctor a intrat în calculator să-mi dea rețeta, nu intra medicamentul respectiv, nu i-l accepta, spunea că nu există, medicament care cu două-trei zile îl prescrisese. 600 de lei costă o cutie, nu am putut să iau momentan decât 10 plasturi. Nu poate să stea fără acest medicament”, spune Tanța Dincă, fiica unui pacient cu boala Parkinson.

Problema este cu atât mai mare cu cât, în majoritatea cazurilor, plasturii nu pot fi înlocuiți cu alt tratament.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.