FB Promo
Proiect de lege: Vaccinarea, stimulata cu interdictii si amenzi
Vizite: 1657
30 septembrie 2015
Proiect de lege: Vaccinarea, stimulata cu interdictii si amenzi
Proiect de lege: Vaccinarea, stimulata cu interdictii si amenzi
Share |

Interzis la școală și grădiniță pentu copiii nevaccinați. Asta prevede un proiect de lege al Ministerului Sănătății care spune că nouă tipuri de vaccin ar trebui să devină obligatorii. Este vorba despre cele din schema națională actuală, administrate împotriva unor boli care pot duce la complicații grave sau chiar la deces. Legea ar veni și cu pedepse aspre pentru părinții care refuză imunizarea copiilor, relateaza Digi24.

Proiectul de lege prevede obligativitatea a nouă vaccinuri: cel pentru Hepatita B, BCG – cel care previne complicațiile date de tuberculoză, tifterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită și ROR – cel împotriva rubeolei, oreionului și a rujeolei.

Unitățile școlare vor fi amendate dacă vor accepta înscrierea copiilor fără fișe de vaccinare sau care nu au toate vaccinurile făcute. Amenzile sunt între 5.000 și 10.000 de lei. Dacă școala decide să păstreze copiii care nu au recuperat vaccinările în primul an de la înscriere, amenzile sunt de 2.500 de lei pentru fiecare caz.

Deși părinții nu vor avea de plătit amenzi în momentul în care refuză vaccinarea, există sancțiuni mult mai dure. Părinții care nu își vaccinează copiii până la trei ani vor face consiliere psihologică. Dacă și după consiliere refuză vaccinarea, ei ar putea fi acuzați de rele tratamente aplicate minorului. Mai departe, pe firul legii, pentru rele tratamente aplicate minorului se poate aplica o pedeapsă cuprinsă între trei și șapte ani de închisoare. În instanță se poate merge până la decăderea din drepturile părintești.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.