FB Promo
Pacientii cu hepatita, tratati cu promisiuni
Vizite: 1784
28 februarie 2015
Pacientii cu hepatita, tratati cu promisiuni
Pacientii cu hepatita, tratati cu promisiuni
Share |

Cei 600.000 de bolnavi de hepatită C din România sunt tratați cu promisiuni. Tripla terapie, o combinație de medicamente care oferă șanse mari de vindecare, ar fi trebuit să ajungă deja în spitalele românești, însă mai marii din Sănătate dau un nou termen - luna iulie a acestuia an. De vină sunt atât lipsa banilor, cât și birocrația din sistemul de sănătate, relateaza Digi24.

La sfârșitul lui ianuarie, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu le-a promis bolnavilor de hepatită C că peste exact o lună vor beneficia de tripla terapie. Este o combinație de trei medicamente, care le-ar putea salva viața celor aproape 600.000 de pacienți cu hepatita C. Cei mai mulți dintre ei sunt tratați acum cu două medicamente, care nu dau rezultat.

Marinela Debu, președinte al Asociației Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România: Noi cerem acces la noile terapii astăzi, nu mâine. Este mult mai eficient să dai acces la noi terapii decât să aștepți și să tratezi cu terapii vechi.

Vlad Rusu așteaptă tripla terapie din 2011, atunci când a aflat că este folosită cu succes în Europa.

Vlad Rusu, pacient: Un an și ceva, tot promit că o bagă, ultima dată a zis ca în februarie, februarie mai e un pic și a trecut. Dintr-un simplu virus ajungi în ciroză, cum sunt eu, apoi te duci în cancer și apoi te duci mai jos.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.