FB Promo
PROIECT: Alte sapte medicamente noi pe lista de compensate, pentru boli cardiovasculare si diabet
Vizite: 2238
24 septembrie 2014
PROIECT: Alte sapte medicamente noi pe lista de compensate, pentru boli cardiovasculare si diabet
PROIECT: Alte sapte medicamente noi pe lista de compensate, pentru boli cardiovasculare si diabet
Share |

Alte șapte medicamente noi, pentru diabet zaharat, boli cardiovasculare, oftalmologice, nefrologice și afecțiuni inflamatorii reumatice și cronice, ar urma să fie introduse pe lista de compensate și gratuite, conform unui proiect supus dezbaterii publice de Ministerul Sănătății (MS), relateaza Mediafax.

MS a postat miercuri, pentru dezbatere publică, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum și denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în programelor naționale de sănătate.

"Așa cum am promis, continuăm procesul de actualizarea a listei de medicamente gratuite. Dacă în luna iulie am aprobat introducerea tratamentui inovativ cu 17 molecule noi orfane, din care nouă pentru tratamentul afecțiunilor oncologice, astăzi Unitatea de Evaluare a Tehnologiilor Medicale a propus spre dezbatere introducerea a încă șapte produse esențiale care au fost evaluate și care nu aduc cheltuieli suplimentare la Fondul Național de Asigurări de Sănătate", precizează ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, citat într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX..

Totodată, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a informat Ministerul Sănătății că rapoartele de evaluare ale moleculelor pentru actualizarea listei în întregime realizate în conformitate cu cerințele UE vor fi finalizate și transmise pentru dezbatere publică la începutul lunii octombrie, conform calendarului aprobat de actualizare, a precizat sursa citată.

În 22 august, ministrul Sănătății declara, pentru MEDIAFAX, că ANMDM a primit peste 120 de dosare pentru actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite, cererile vizând afecțiuni diverse.

Președintele ANMDM, Marius Savu, preciza atunci, tot pentru MEDIAFAX, că un sfert dintre dosare sunt pentru patologia oncologică, dar există și dosare pentru tratamentul hepatitei și poliartritei reumatoide.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a aprobat, în 23 iulie, ordinul privind criteriile în baza cărora va putea fi actualizată lista de medicamente compensate și gratuite, respectiv includerea, extinderea indicațiilor sau excluderea unor tratamente.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.