FB Promo
Medici: Starea de vigilenta privind Ebola ramane. Reteaua de tratare a eventualelor cazuri a fost extinsa
Vizite: 1700
11 august 2014
Medici: Starea de vigilenta privind Ebola ramane. Reteaua de tratare a eventualelor cazuri a fost extinsa
Medici: Starea de vigilenta privind Ebola ramane. Reteaua de tratare a eventualelor cazuri a fost extinsa
Share |

Starea de vigilență privind Ebola rămâne, iar rețeaua sanitară unde ar putea fi tratați pacienții cu un astfel de diagnostic ar putea fi extinsă la patru, respectiv București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, au declarat, luni, reprezentanții autorităților sanitare, relateaza Mediafax.

"Starea de vigilență rămâne, avem toate circuitele puse la punct. Ca atare, dacă Doamne ferește apare ceva, în orice minut știm ce avem de făcut și tot personalul este instruit în acest sens, inclusiv privind măsurile de izolare. Este o arie dedicată acestor pacienți, cu circuite separate", a spus managerul Institutului "Matei-Balș" din București, dr. Adrian Streinu-Cercel.

În același context, dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sănătății, a anunțat că au fost revizuite porocedurile transmise către direcțiile de sănătate publică, ministerele cu rețele sanitare proprii și Poliția de Frontieră.

"Persoanele care se întorc în România și vin din țări care ar putea să constituie sau chiar constituie surse ale acestei infecții vor fi informate în scurt timp prin materiale tipărite la intrarea în țară și vor fi îndrumate, dacă este necesar, către sistemul medical. Tratamentul acestor pacienți se va face exclusiv în spitale de boli infecțioase", a mai spus Rafila.

Tot consilierul ministrului Sănătății a spus că autoritățile analizează și posibilitatea furnizării unor echipamente de protecție suplimentare. "De fapt, ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență - n.r.) se ocupă de acest lucru, în legătură cu transportul sau transferul pacienților sau suspecților de boală", a spus Rafila.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.