FB Promo
Joc video, dezvoltat in Canada pentru tratarea unei maladii oculare
Vizite: 2072
4 martie 2015
Joc video, dezvoltat in Canada pentru tratarea unei maladii oculare
Joc video, dezvoltat in Canada pentru tratarea unei maladii oculare
Share |

Un joc video pentru tablete a fost dezvoltat în Canada pentru a trata ambliopia, o patologie a sistemului vizual care afectează în primul rând copiii, au anunțat cele două companii aflate la originea divertismentului terapeutic, informează AFP, citat de Agerpres, relateaza Digi24.

Ambliopia constă într-o diferență sau un decalaj de percepție vizuală între ochi, necesitând în general pentru corijarea sa purtarea unei banderole peste un ochi pentru a-l stimula pe celălalt.

Jocul video "Dig Rush" a fost dezvoltat de către editorul de jocuri Ubisoft și Amblyotech Inc., o companie specializată în aplicații electronice pentru deficiențe oculare.

Jocul, care nu a fost încă aprobat de autoritățile competente înainte de a fi comercializat, se bazează pe o metodă patentată exclusiv pentru tratamentul ambliopiei. Acest brevet a fost achiziționat de Amblyotech de la Universitatea McGill din Montreal, al cărei director adjunct al Oficiului de Cercetare și Marketing, Michele Beaulieu, a salutat faptul că o tehnologie inventată în universitate face saltul spre introducerea pe piață.

Tratamentul acestei maladii oculare, care afectează pe plan mondial 3% dintre copii, se bazează de obicei pe o consolidare a ochiului mai slab. Cu ajutorul acestui joc, creierul va face ochii să funcționeze datorită percepției contrastelor roșii și albastre cu ajutorul unor ochelari stereoscopici, au explicat creatorii lui.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.