FB Promo
Gelul care poate salva vieti, tinut in sertar | Inventatorii nu au bani pentru brevet
Vizite: 1850
24 februarie 2015
Gelul care poate salva vieti, tinut in sertar | Inventatorii nu au bani pentru brevet
Gelul care poate salva vieti, tinut in sertar | Inventatorii nu au bani pentru brevet
Share |

O invenție venită din viitor, care poate salva vieți în prezent, riscă să rămână la trecut. Chimiștii de la Iași au descoperit o metodă ieftină și rapidă care se aplică în cazul infarcturilor minore: un gel care se injectează în inimă și repară cordul. Le lipsesc însă banii ca să o breveteze. 50.000 de euro stau în calea unei revoluții în medicină, relateaza Digi24.

Gelul se solidifică în numai 44 de secunde, încălzit de temperatura corpului. Cercetătorii de la Institutul de Chimie Macromoleculară Petru Poni Iași au muncit aproape șapte ani la crearea lui. Folosirea lui ar revoluționa chirurgia cardiacă.

Valeria Harabagiu, secretar științific la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni”' Iași:„ Gândiți-vă la un infarct minor unde ruptura țesutului miocardic nu este foarte mare. În loc să facem o operație putem să utilizăm acest hidrogel pe care-l putem injecta pentru că el este fluid”.

În numai patru săptămâni, gelul permite formarea unui țesut nou, iar produsul sintetic se resoarbe în totalitate. Testele făcute pe șobolani au demonstrat calitățile lui. Specialișitii spun că inima rozătoarelor este printre cele mai apropiate de cea umană și de aceea folosesc animalele la teste.

„Aici vedeți foarte bine cum s-a făcut cu gel injecția în inimă. Aici se observă foarte bine că s-a format, uitați aceasta care este cu albastru, s-a format colagen, deci s-a format țesut sănătos”, arată unul dintre inventatoriii gelului.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.