FB Promo
Cardul de sanatate, obligatoriu din 1 aprilie
Vizite: 1972
26 ianuarie 2015
Cardul de sanatate, obligatoriu din 1 aprilie
Cardul de sanatate, obligatoriu din 1 aprilie
Share |

Cardul național de sănătate va fi utilizat obligatoriu la medicii de familie, în spitale și farmacii, începând cu data de 1 aprilie, până atunci, respectiv între 1 februarie și 31 martie, putând fi utilizat în paralel cu adeverințele și trimiterile actuale, arată un proiect de hotărâre de Guvern, relateaza Mediafax.

Astfel, potrivit proiectului, începând cu data de 1 februarie 2015, în sistemul de asigurări sociale de sănătate se utilizează cardul de sănătate de către asigurați și furnizorii de servicii medicale, medicamente și, după caz, de furnizorii de dispozitive medicale în condițiile actelor normative în vigoare. Până în 31 martie vor funcționa în paralel atât cardul național de sănătate, cât și sistemul actual.

Totodată, proiectul de act normativ prevede că serviciile medicale pentru situațiile de urgență medico-chirurgicală se acordă în condițiile actelor normative în vigoare.

Pe cip-ul cardului național se înregistrează și pot fi accesate datele pe care le-a acceptat asiguratul.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.