FB Promo
Banicioiu: Farmaciile sunt obligate sa aduca in 24 de ore medicamentele compensate care lipsesc
Vizite: 1793
7 noiembrie 2014
Banicioiu: Farmaciile sunt obligate sa aduca in 24 de ore medicamentele compensate care lipsesc
Banicioiu: Farmaciile sunt obligate sa aduca in 24 de ore medicamentele compensate care lipsesc
Share |

Farmaciile care au contract cu casele de asigurări de sănătate sunt obligate să aducă, în 24 de ore, medicamentele compensate și gratuite pentru bolile acute care s-au epuizat și în 48 de ore pe cele pentru suferințele cronice, altfel riscă să rămână fără contract, atenționează Ministerul Sănătății, relateaza Mediafax.

Reprezentanții Ministerului Sănătății și cei ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au demarat, joi, verificări privind respectarea obligațiilor pe care le au farmaciile care au contract cu casele de asigurări de sănătate. Astfel, timp de o lună, echipe mixte de inspectori vor verifica modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate și gratuite.

Conform prevederilor legale, farmaciile au obligația de a se aproviziona în mod continuu cu medicamentele care sunt acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, cu sau fără contribuție personală, mai precis medicamentele compensate și gratuite.

"În condițiile în care un pacient solicită un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are în stoc medicamentele compensate la prețuri mai mici sau egale cu prețul de referință, aceasta are obligația de a se aproviziona în termen de 24 de ore pentru bolile acute și 48 de ore pentru cele cronice. În niciun caz farmacia nu trebuie să propună pacientului un medicament mai scump", a declarat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.