FB Promo
8.000 de copii fara doctor, la Pucioasa | Singurul pediatru va pleca la Targoviste
Vizite: 1787
29 ianuarie 2015
8.000 de copii fara doctor, la Pucioasa | Singurul pediatru va pleca la Targoviste
8.000 de copii fara doctor, la Pucioasa | Singurul pediatru va pleca la Targoviste
Share |

Secția de pediatrie a Spitalului orășenesc din Pucioasa se va închide, la mijlocul lunii februarie. Ultimul pediatru care lucrează aici se mută la Târgoviște. Și tot acolo, adică la peste 20 de kilometri distanță, vor ajunge și copiii din Pucioasa care vor avea o urgență medicală, relateaza digi24.


În urmă cu șapte ani, secția de Pediatrie a Spitalului din Pucioasa avea cinci medici. Ultimul rămas va pleca și el, la mijlocul lunii viitoare. După aceea, dacă un copil din oraș are nevoie urgentă de doctor, va fi dus la Târgoviște cu Salvarea.

„Parcursul unei salvări dus-întors la Târgoviște face peste o oră. Marile urgențe pediatrice nu pot fi rezolvate în salvare și părerea mea este că se vor pierde vieți”, spune dr. Cecilia Ionescu, managerul Spitalului din Pucioasa.

Primăria și conducerea spitalului fac o nouă ofertă pediatrilor care vor să vină la Pucioasa: salariu mai mare și un apartament complet mobilat, pentru care nu vor plăti chirie.

„Ne străduim să găsim un înlocuitor și ne este foarte greu. Ne-am adresat, zic eu, peste tot. Oferta rămâne, în continuare, chiar dacă o plătesc din salariul meu. Deci vom găsi soluțiile ca să aibă posibilitatea de cazare, am spus chiar și de transport, dacă e cazul”, spune primarul Dănuț Bădău.

Dacă până la plecarea actualului pediatru nu va fi găsit niciun înlocuitor, secția de pediatrie a Spitalului din Pucioasa va fi închisă.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.