FB Promo
S.U.A | Premieră tehnologică: O dronă aterizează pe puntea unui portavion al US Navy
Vizite: 3581
11 iulie 2013
S.U.A | Premieră tehnologică: O dronă aterizează pe puntea unui portavion al US Navy
S.U.A | Premieră tehnologică: O dronă aterizează pe puntea unui portavion al US Navy
Share |


O dronă a efectuat miercuri, pentru prima dată, o aterizare pe puntea unui portavion, realizând în mod autonom una dintre cele mai complexe manevre din aviație, relatează joi AFP.

 

După 102 ani de la prima aterizare a unui avion biplan pe un crucișător echipat cu o platformă, aeronautica navală a intrat astfel într-o nouă eră, când avioane automatizate se vor integra în operațiuni aeriene navale înainte de a ateriza pe puntea unor nave uriașe legănate de valuri.

''Astăzi ați putut vedea viitorul'', a declarat, cu entuziasm, ministrul Marinei americane Ray Mabus, venit la bordul portavionului ''George HW Bush'' pentru a asista împreună cu alți înalți oficiali ai US Navy la această premieră.

Încadrată de două avioane de luptă F-18 în cursul zborului său de la baza aeronavală Patuxent River, din Maryland /est/, drona X-47B, supranumită ''Lup de mare'', a aterizat pe portavionul care naviga în largul coastelor Virginiei /est/.

Perfect aliniată cu axa portavionului, drona și-a efectuat coborârea în mod autonom, reajustându-și constant poziția, grație unor GPS-uri integrate în aparat și în navă, care sunt în comunicare constantă.

Sursa: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.