FB Promo
Romanii sunt mari amatori de gadgeturi noi
Vizite: 2134
17 iulie 2013
Romanii sunt mari amatori de gadgeturi noi
Romanii sunt mari amatori de gadgeturi noi
Share |

 În ciuda scăderii puterii de cumpărare, majoritatea românilor preferă să cumpere produse IT și telecom noi.

 

Conform celui mai recent studiu GfK Omnibus, 82% dintre românii care dețin un telefon mobil declară că au cumpărat acest gadget nou. Procentul este similar atât la telefonul mobil obișnuit cât și la smartphone. Preferința pentru „nou” este susținută în mare parte de ofertele avantajoase ale operatorilor de telefonie la aparatele noi, dar și de dorința de a deține un telefon proaspăt ieșit din fabrică, ca o garanție a unei utilizări cât mai îndelungate și fără probleme.

 

Conform datelor din cercetarea GfK Temax, valoarea totală a pieței de telefoane mobile și smartphone-uri noi a crescut cu 18% în primul trimestru al lui 2013 față de aceeași perioadă a anului trecut, însumând 88 de milioane de euro, valoare estimată nesubvenționată. 

Noile modele de smartphone-uri lansate în ultima perioadă au contribuit la creșterea acestui segment cu 58%, în timp ce o scădere a cererii pentru telefoane mobile a produs o rată de creștere negativă de -29% pentru aceste produse. Există însă și o categorie de utilizatori cu o sensibilitate crescută la preț care preferă device-urile la mâna a doua, achiziționate în special de la alte persoane, evitând interacțiunea cu canalele oficiale (magazine online sau offline).

Sursa: Capital
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.