FB Promo
Primul bancomat pentru BITCOIN in Vancouver, Canada | Bitcoin, moneda pentru internet, magazine si cafenele din Berlin, fara comisioane
Vizite: 1921
11 noiembrie 2013
Primul bancomat pentru BITCOIN in Vancouver, Canada |  Bitcoin, moneda pentru internet, magazine si cafenele din Berlin, fara comisioane
Primul bancomat pentru BITCOIN in Vancouver, Canada | Bitcoin, moneda pentru internet, magazine si cafenele din Berlin, fara comisioane
Share |

Bancomatul dintr-o cafenea din orașul canadian Vancouver nu pare diferit de restul pe care oricare dintre noi le vedem la tot pasul. Doar că acest bancomat schimbă dolari canadeni în bitcoin și viceversa.

Moneda virtuală bitcoin este utilizată pe internet. Dar nu numai. În Berlin de exemplu sunt zeci de magazine, cafenele și restaurante care acceptă bitcoin în loc de euro. Scoți telefonul mobil, scanezi un cod și plata e făcută.

Este prima monedă digitală, descentralizată. A fost creată în 2009 de Satoshi Nakamoto, cel mai probabil un pseudomin care ascunde identitate unuia sau mai multor programatori.

Moneda virtuală bitcoin este generată  pe internet de oricine, cu ajutorul unui program gratuit. Transferurile se fac direct, nu prin intermediul băncilor, deci nu există comisioane. Pot fi folosiți oriunde și nu există riscul ca undeva, cineva să-ți înghețe contul.

Bitcoin nu aparține vreunui stat sau bănci centrale, iar autoritățile nu au niciun control cum folosești moneda virtuală.

Sursa: TVR
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.