FB Promo
Ochiul de insecta artificial, o revolutie tehnologica | Video
Vizite: 2280
15 august 2013
Ochiul de insecta artificial, o revolutie tehnologica | Video
Ochiul de insecta artificial, o revolutie tehnologica | Video
Share |

După ce au analizat modul în care funcționează ochii insectelor, oameni de știință din Elveția, Germania și Franța au proiectat și au construit, în miniatură, primii ochi artificiali curbați, pe deplin funcționali. Proiectul „Curvace” a primit 2 milioane euro din fonduri UE pentru a dezvolta ochi de „insectă” în miniatură, care au un mare potențial industrial în domeniul roboticii mobile, al îmbrăcămintei inteligente și al aplicațiilor medicale.

Ochiul compus artificial va putea fi utilizat, în viitor, în domenii în care detectarea panoramică a mișcării este primordială. De exemplu, un ochi compus artificial flexibil ar putea fi fixat pe autovehicule pentru detectarea eficientă a obstacolelor, în timpul manevrelor de parcare, pentru ghidarea automată a vehiculelor, pentru detectarea autovehiculelor sau a pietonilor care se apropie prea mult. De asemenea, ochiul artificial ar putea fi instalat în microvehiculele aeriene în scopul navigării fără coliziuni, în cursul aterizării sau pentru evitarea obstacolelor, cum ar fi în cadrul operațiunilor de salvare.

 

Sursa: europe direct timisoara
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.