FB Promo
Marele premiu al Salonului de Inventii de la Geneva, obtinut de o tehnologie creata de romani
Vizite: 3101
6 aprilie 2014
Marele premiu al Salonului de Inventii de la Geneva, obtinut de o tehnologie creata de romani
Marele premiu al Salonului de Inventii de la Geneva, obtinut de o tehnologie creata de romani
Share |

Marele premiu al Salonului Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi de la Geneva a fost obținut de o companie elvețiană pentru OnAirCamera, tehnologie creată de o echipă de cercetători români în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară (CEECAI), relateaza Mediafax.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, marele premiu al Salonului Internațional al Invențiilor, Tehnicilor și Produselor Noi de la Geneva a fost obținut de compania elvețiană IREWIND S.A., pentru OnAirCamera, tehnologie creată de o echipă de cercetători români în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară (CEECAI), condus de Mircea Tudor, el însuși laureat cu marele premiu la Geneva în 2009 și 2013.

Sistemul, achiziționat de compania elvețiană inclusiv cu patentul aferent, se adresează deținătorilor de telefoane de tip smart și constă într-un sistem de camere video capabile să urmărească mișcările utilizatorului în diverse contexte, să le recunoască și să le monteze rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului.

Pe lângă această realizare, cercetătorii și inventatorii români au fost distinși cu 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt medalii de argint și patru medalii de bronz.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.