FB Promo
GOOGLE si-a schimbat logo-ul pentru a o sarbatori pe Shakuntala Devi, supranumita "calculatorul uman"
Vizite: 1886
4 noiembrie 2013
GOOGLE si-a schimbat logo-ul pentru a o sarbatori pe Shakuntala Devi, supranumita
GOOGLE si-a schimbat logo-ul pentru a o sarbatori pe Shakuntala Devi, supranumita "calculatorul uman"
Share |

GOOGLE sărbătorește, luni, printr-un logo special, împlinirea a 84 de ani de la nașterea indiencei Shakuntala Devi, supranumită "calculatorul uman" datorită abilității de a realiza rapid calcule matematice complexe în minte, relateaza Mediafax.

Pentru talentul său, Shakuntala Devi (4 noiembrie 1929 - 21 aprilie 2013) a fost inclusă, în 1982, în The Guinness Book of World Records.

Shakuntala Devi s-a născut în Bangalore, India, iar tatăl său - artist de circ - a fost acela care i-a descoperit abilitatea de a memora numere, pe când avea trei ani și încerca să o învețe niște trucuri cu cărți de joc. Tatăl ei a părăsit circul și a pornit să colinde orașele împreună cu ea, prezentând numere în care Shakuntala Devi își demonstra abilitatea de a face operațiuni matematice complexe, deși nu avea la bază niciun fel de educație formală. Până la vârsta de 6 ani, ea și-a demonstrat capacitatea de a calcula și memora numere la Universitatea din Mysore.

În 1944, Devi s-a mutat cu tatăl său la Londra, întorcându-se în India la mijlocul anilor 1960, când s-a căsătorit cu Paritosh Bannerji, un ofițer din serviciul administrativ indian din Kolkata. A divorțat în 1979 și s-a întors în Bangalore la începutul anilor 1980.

 

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.