FB Promo
Fiat vrea sa construiasca masina Apple
Vizite: 1780
4 martie 2016
Fiat vrea sa construiasca masina Apple
Fiat vrea sa construiasca masina Apple
Share |

Șeful Fiat, Sergio Marchionne, este dornic să colaboreze cu Apple pentru construirea unei mașini. Nu mai este un secret că Apple pregătește un automobil, deși compania înființată de Steve Jobs nu a recunoscut niciodată acest plan. Însă pentru un producător de telefoane și tablete, saltul în industria auto poate fi similară cu plonjatul într-o piscină fără apă. Celor de la Apple le-ar fi de folos experiența pe care o au cei de la Fiat Chrysler în proiectarea mașinilor, relateaza Digi24.

De la Salonul Auto de la Geneva, Sergio Marchionne le-a transmis celor de la Apple să nu cumva să se apuce de unii singuri să proiecteze o mașină. Șeful Fiat Chrylser a anunțat că gigantul auto pe care îl conduce este deschis unei colaborări care poate fi benefică de ambele părți. Apple ar sări peste etapa anevoioasă a dezvoltării componentelor autoturismului, iar mașinile Fiat și Chrysler ar avea calculatoare de bord mai inteligente.

Un mare fan al iPhone-urilor și iPad-urilor, Sergio Marchionne consideră că industria auto nu ar trebui să fie arogantă cu afacerile din Silicon Valley. Deoarece, în acestă epocă, limbajul pe care îl vorbesc companii precum Apple este mai important în decât abilitatea de a construit o mașină.

Însă cei de la Apple nu se grăbesc deocamdată să colaboreze cu industria auto, în schimb recrutează oameni cu experiență în proiectarea autoturismelor. Inclusiv de la Tesla, care este dovada vie că o companie tehnologică recent înființată poate produce o mașină fără prea mult ajutor din exterior.

Surse citate de Reuters spun că Apple încearcă să își lanseze mașina într-un timp foarte scurt, în 2020. Va fi în mod sigur un model electric și, cel mai probabil automobilul va avea și un șofer automat. Sunt însă șanse mici ca prima mașină Apple să fie lansată atât de repede. Nici măcar o colaborare cu Fiat Chrysler nu garantează atingerea termenului limită.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.