FB Promo
FBI pe urmele a sase romani, suspectati de fraude pe internet | Interpol a emis o alerta rosie pentru arestarea fugarilor condusi de Nicolae Popescu
Vizite: 2900
25 octombrie 2013
FBI pe urmele a sase romani, suspectati de fraude pe internet | Interpol a emis o alerta rosie pentru arestarea fugarilor condusi de Nicolae Popescu
FBI pe urmele a sase romani, suspectati de fraude pe internet | Interpol a emis o alerta rosie pentru arestarea fugarilor condusi de Nicolae Popescu
Share |

Nicolae Popescu, Ovidiu Vlad Cristea, Răzvan Dragomir, Dimitru Daniel Bosogioiu, Daniel Alexe și Tudor Barbu Lăutaru sunt căutați de FBI pentru presupusa lor implicare într-o rețea de fraude pe internet, cu baze în România, dar și în alte țări europene. Interpol a emis o alertă roșie pentru arestarea fugarilor,  potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție al SUA.

Cei șase cetățeni români, alături de un cetățean albanez, sunt suspectați că postau, din România și din alte țări europene, pe site-uri de licitație online - eBay, Cars.com, AutoTrader.com, CycleTrader.com - anunțuri de vânzare de mașini, motociclete, bărci și alte produse scumpe - la prețuri ce variau în general între 10.000 și 45.000 de euro, bunuri care de fapt nu existau, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Justiție al SUA.

Conspiratorii se prezentau drept proprietari ai unor bunuri diverse și negociau prețul lor de vânzare prin mesaje e-mail cu cumpărători din Statele Unite ale Americii. Pretinșii vânzători le trimiteau cumpărătorilor facturi false, care păreau că provin de la servicii cunoscute de plăți online, alături de instrucțiuni cu privire la modul de efectuare a plăților în conturi bancare deținute de alți complici de pe teritoriul SUA.

Acești complici au deschis conturi bancare în SUA sub identități false, folosind pașapoarte europene false obținute de la alți complici. Atunci când victimele escrocheriei virau bani într-un cont pe baza facturilor false, complicele care se ocupa de respectivul cont era înștiințat, retrăgea suma virată și o transfera electronic, prin bancă, la un alt complice, conform unor instrucțiuni pe care le primea prin poșta electronică.(w300) Cazul săp

FBI a emis mandate internaționale de urmărire pe numele românilor Nicolae Popescu (33 de ani), Ovidiu Vlad Cristea (26 de ani), Răzvan Dragomir (34 de ani), Dimitru Daniel Bosogioiu (32 de ani), Daniel Alexe, Tudor Barbu Lăutaru și albanezului Fabjan Meme (40 de ani).

Potrivit FBI, șeful operațiunii era Nicolae Popescu, cunoscut și ca Nicolae Petrache, Nae Popescu, Nae, Stoichițoiu, se precizează în comunicatul Departamentului de Justiție al SUA.

Nicolae Popescu se ocupa de coordonarea activităților derulate de ceilalți infractori și îi angaja sau concedia pe cei care falsificau pașapoarte în funcție de calitatea documentelor falsificate. Totodată, el îi supraveghea pe cei care postau anunțuri false pe site-urile web și pe cei care negociau cu potențialele victime. Bărbatul originar din Alexandria se asigura că banii depuși de cumpărătorii americani sau din alte părți ale lumii erau transferați rapid în conturi din Europa și uneori se ocupa chiar el de aceste transferuri.

Autoritățile americane estimează că cei șase români și albanezul au câștigat peste 3 milioane de dolari în urma activităților frauduloase.

Pe numele lor au fost emise mandate de arestare pentru comiterea infracțiunilor de conspirație pentru săvârșirea de fraude bancare, spălare de bani, falsificare și folosire de pașapoarte false și trafic de mărci de servicii contrafăcute. Mandatele de urmărire internațională publicate de FBI conțin fotografiile și semnalmentele suspecților.

Autoritățile americane dau asigurări că cei șapte fugari vor fi prinși și aduși în fața justiției.

Cu ajutorul partenerilor internaționali, îi com căuta și prinde pe toți membrii acestei grupări criminale, indiferent unde s-ar ascunde, a declarat generalul Mythili Raman de la Divizia Criminalitate a Departamentului de Justiție al SUA, potrivit aceluiași comunicat de presă.

Guvernul SUA mulțumește partenerilor săi din România, Republica Cehă, Ungaria, Regatului Unit, Canada și Germania pentru strânsa cooperare în cadrul investigației, se mai precizează în comunicatul Departamentului american de Justiție.

Sursa: Stirile TVR
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.