FB Promo
Eveniment ce are loc la 1 milion de ani: O cometa va trece astazi foarte aproape de planeta Marte
Vizite: 2994
19 octombrie 2014
Eveniment ce are loc la 1 milion de ani: O cometa va trece astazi foarte aproape de planeta Marte
Eveniment ce are loc la 1 milion de ani: O cometa va trece astazi foarte aproape de planeta Marte
Share |

O cometă a cărei viteză este foarte mare va trece duminică pe lângă Marte, un eveniment care are loc o dată la un milion de ani, iar sondele de pe orbita planetei roșii vor încerca să surprindă întâlnirea, potrivit NASA, relateaza Mediafax.

Nucleul cometei Siding Spring, cunoscută în mediul științific sub indicativul C/2013 A1, are circa 1,6 kilometri în diametru, dar este la fel de solid ca o minge de talc.

Cometa va trece la o distanță de 139.500 de kilometri de Marte, duminică, la ora 21.27 (ora României), potrivit agenției spațiale americane. Cometa se va afla, față de Marte, la o treime din distanța dintre Terra și Lună.

 

Obiectul cosmic, care călătorește cu o viteză de 202.000 de kilometri pe oră, are puține șanse de a se ciocni cu Marte, dar astronomii sunt foarte interesați de a-i studia orbita.

NASA și-a poziționat sondele spațiale de pe orbita planetei roșii la adăpost de întâlnirea cu cometa. Pentru a nu fi deteriorați de materia care se desprinde din nucleul cometei, sateliții științifici se vor afla în spatele planetei.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.