FB Promo
Dieselgate | Toate masinile verificate in Franta polueaza mai mult decat au declarat constructorii
Vizite: 1626
8 aprilie 2016
Dieselgate | Toate masinile verificate in Franta polueaza mai mult decat au declarat constructorii
Dieselgate | Toate masinile verificate in Franta polueaza mai mult decat au declarat constructorii
Share |

Comisia creată anul trecut de ministrul francez al Mediului, Segolene Royale, pentru verificarea emisiilor de noxe ale mașinilor cu motor diesel a publicat rezultate parțiale. 52 de autoturisme ale unor producători din Franța, Germania și SUA au picat testele. În condiții reale de trafic, pe șosea, toate au emisii mai mari decât cele oficiale, relateaza Digi24.

În primul lot de verificări au fost incluse 15 modele Peugeot-Citroën, 13 - Renault, 5 - Volskwagen și 4 - Ford. Oficial, la testele de laborator, toate aveau emisii care se încadrau în normele admise. Pe șosea, lucrurile stau cu totul altfel, scrie Le Figaro. Niciuna dintre ele nu a reușit să reproducă în condiții reale de trafic perfomanțele din laborator. Pentru 21 dintre vehiculele testate au fost înregistrate emisii de dioxid de azot de cinci ori mai mari decât cele oficiale.

De la 1 ianuarie 2017, în Uniunea Europeană intră în vigoare noi norme referitoare la emisiile poluante. Cea mai importantă schimbare este introducerea unui test efectuat în condiții reale. Rezultatul acestuia va putea depăși cu 110% măsurătorile făcute în laborator. Marja ar urma să scadă la 50% din 2019.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.