FB Promo
China a devenit a treia tara din lume care a ajuns pe Luna - VIDEO
Vizite: 3124
15 decembrie 2013
China a devenit a treia tara din lume care a ajuns pe Luna - VIDEO
China a devenit a treia tara din lume care a ajuns pe Luna - VIDEO
Share |

Sonda spațială chineză Chang'e-3 a ajuns, sâmbătă, pe Lună, China devenind astfel a treia țară din lume care a reușit o aselenizare lentă, după SUA și fosta URSS, informează AFP, citând televiziunea publică CCTV.

Sonda spațială Chang'e-3 a atins solul lunar sâmbătă, într-o zonă numită Golful curcubeului, unde trebuie să plaseze un vehicul de explorare teleghidat denumit Iepurele de jad.

Reușita tehnologică, ce marchează o etapă importantă din ambițiosul program spațial al Chinei, este o premieră în ultimii 37 de ani: este vorba de prima aselenizare lentă efectuată de la misiunea sovietică Luna 24, din august 1976.

Procedurile finale de coborâre a modulului, de la o altitudine de 15 kilometri deasupra solului lunar, au debutat la ora 13.00 GMT și au durat 12 minute, potrivit imaginilor difuzate în direct de televiziunea publică chineză.

 

Sursa: mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.