FB Promo
Aplicatie pentru situatii de urgenta
Vizite: 1836
27 aprilie 2016
Aplicatie pentru situatii de urgenta
Aplicatie pentru situatii de urgenta
Share |

Românii le pot da o mână de ajutor salvatorilor, în cazul în care sunt martorii unui incident grav sau ai unui dezastru. După ce, mai întâi, sună la 112 și anunță evenimentul. Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat o aplicație pentru IOS și Android. Cu aceasta, utilizatorii pot trimite poze, filmări sau mesaje care să îi ajute pe medici, polițiști sau pompieri să evalueze situația înainte de a ajunge la locul accidentului. Programul a costat 17.000 de euro, relateaza Digi24.

Aplicația este gratuită și poate fi descărcată gratuit din Appstore și GooglePlay. Utilizatorul trebuie să introducă un număr de telefon valabil, pentru a primi un cod de validare. După înregistrare, cei care folosesc aplicația pot trimite poze, clipuri video și mesaje dacă sunt martorii unui incident sau dezastru.

Marele avantaj este faptul că imaginile transmise prin această aplicație îi ajută pe salvatori să stabilească locul în care trebuei să intervină, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: „În secunda în care trimiți orice informație, automat se transmite și poziția GPS a informației respective. Asta înseamnă că dacă ai trimis o poză vine cu localizarea pozei respective și o să vină în sprijinul nostru în anumite situații”.

Imaginile vor ajunge în doar câteva secunde la centrul de comandă al MAI, unde operatorii le vor alege pe cele relevante și vor transmite informațiile echipelor care intervin.

Aplicația include și un buton de apelare directă a numărului unic de urgență. Utilizatorii sunt rugați să folosească programul doar după ce au anunțat mai producerea unui eveniment.

„Important este că această raportare, și asta trebuie să înțeleagă toată lumea, nu înlocuiește apelul la 112. Apelul la 112 este apelul pentru declanșarea sistemului de urgență. Astea sunt doar informații suplimentare, care vin în sprijinul serviciilor de urgență”, a precizat șeful DSU.

Sistemul funcționează și în sens invers. Utilizatorii vor fi informați ori de câte ori există un eveniment în zona în care se află: „Vin alertele pe codurile meteo, pe diferite situații pe care le considerăm importante sau informații care trebuie să ajungă urgent la populație”.

Cei care trimit în mod repetat alerte false nu pot fi pedepsiți, dar li se va bloca accesul la aplicație.

Sursa: Digi24
Foto: www.diacaf.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.