FB Promo
Torta olimpica, purtata de un sirian invalid
Vizite: 1276
25 aprilie 2016
Torta olimpica, purtata de un sirian invalid
Torta olimpica, purtata de un sirian invalid
Share |

Speranțe reaprinse pentru un tânăr înotător din Siria, schilodit de războiul din țara sa. Bărbatul de 27 de ani va purta flacăra olimpică ce merge la Rio. A avut norocul să ajungă legal în Grecia și acolo viața lui s-a schimbat. Omul fără un picior a început acum din nou să se antreneze și să spere, relateaza Digi24.

Ibrahim al Hussein a visat de mic să ajungă la Jocurile Olimpice și a muncit din greu să își tingă idealul. Spera să ajungă un înotător renumit. Speranțele s-au năruit însă când a început războiul civil în țara lui. Și-a pierdut piciorul drept într-un bombardament care a lovit Damascul. A găsit însă forța să depășească momentul pentru că deviza lui este o parte din jurământul olimpic: "În viață nu contează triumful, ci lupta",

Ibrahim a fugit din Siria, a traversat Turcia și Marea Egee până în Grecia. La începutul anului a primit azil politic și a simțit că renaște. S-a angajat la o cafenea, iar tot timpul liber și-l petrece în bazinul de înot sau pe terenul de baschet. Țara adoptivă i-a mai împlinit un vis:

Ibrahim al Hussein: „După 20 de ani am reușit să îmi îndeplinesc un vis. Am visat să particip la Jocurile Olimpice. Astăzi sunt aici și voi purta flacăra olimpică”.

În drum spre Rio, flacăra olimpică va trece marți, purtată de Ibrahim, și printr-o tabără de refugiați, ca să le reaprindă și lor speranțele. 

Sursa: Digi24
Foto: tracks.unhcr.org
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.